Eskişehir’de Yeşil Başarı Öyküleri paneli

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de Yeşil Başarı Öyküleri paneli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2019 14:36

Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV), ‘TTGV Yeşil Başarı Öyküleri’ panelinin ikincisi Eskişehir’de gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Bursa Eskişehir Bilecik (BEBKA) Kalkınma Ajansı işbirliğinde, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ev sahipliğinde Eskişehir Sanayi Odası 50. Yıl Toplantı Salonu’nda düzenlenen ‘TTGV Yeşil Başarı Öyküleri #2’ paneli, TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalattin Kesikbaş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve TTGV Yönetim Kurulu Üyelerinden Savaş Özaydemir’in açılış konuşmalarıyla başladı.

100 yılda gelen kırılmalardan bir tanesi ile karşı karşıya olduğumuzu belirten TTGV Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav, “Böyle bir kırılma durumunda çıtanız ne kadar yüksekse, karşı kıyaya atlama şansınız o kadar yüksektir. Kırılımın karakterini anlamamız gerekiyor. Her alanda konfor alanları yok oluyor. Paradigmalar değişiyor. İnsanlar belirsizlik ve kaos içinde ne yapacaklarını bilemez durumdalar. Türkiye gibi insanına değer veren ülkelerin bu kaos ve belirsizliği yönetmeye başlamaları önemli” dedi. Gelen yüzyılın ‘uyum’ yüzyılı olduğuna dikkat çeken Ultav, “Eskişehir bölgesinde ve tabii Türkiye’de bu kırılımlı dönemde, daha uyumlu, insanlara tek tek dokunan servis ve ürünleri yapanlar noktasına geçebiliyorsanız sonraki 20 yılı daha temiz geçirme fırsatı doğacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş da konuşmasında, “Son birkaç yıldır ekonomik olarak belli sıkıntılardan geçtiğimiz dönemler, sanayiciler olarak bunları iliklerimize kadar hissediyoruz ama hem sanayicilerimiz için hem de değerli gençlerimiz için hepimizin iyi konsantrasyona, inovasyona, teknolojiye ve geleceğe yeniliklerle birlikte yatırım yapması gerekiyor. Çok fazla kapitalimiz yok ama esnekliğimiz, zekamız, kabiliyetlerimiz fazlasıyla var. Bu nedenle hepimizin entelektüel sermayesine hem şirketler hem de bireysel anlamda yatırımda buluması gerekiyor. Global fikirlere ne kadar fazla sahip olabilirsek, başarı da o kadar fazla gelecektir” dedi.

2020 yılında kaynak verimliliği temasına odaklanacaklarını aktaran BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim de, “Eskişehir bizim için önemli bir altlık oluşturdu. Kalkınma Ajansları olarak sonuç odaklı programlar hayata geçiriyoruz. 2020 yılında da yıl boyunca kaynak verimliliği temalı çalışmalarımız olacak. Sanayicimizin üzerinde durduğu en önemli konu, maliyetler, insan kaynağı; sermaye ve insan kaynağı konusunda bazı şeyleri başarabiliyoruz ama toplam faktör verimliliği konularında çalışılması gerekiyor. Özellikle kaynak verimliliğin artırılması; çevre-iş güvenliği ilgili konularda yapılacak iyileşmeler buna katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. TTGV Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Özaydemir, “Bizim neslimiz ciddi-iyi verimlilik yapmıştır. Bundan sonraki nesiller acaba verimliliği nasıl algılayacaklar? Bu önemli. Biz bilgisayar program yazmaya çalışırdık, artık her şey hazır. Zor bir ekonomik dönemden geçiyoruz, KOBİ’ler nasıl başardı ve ayakta kaldı? Bu Türk insanının harikasıdır. Türkiye, yatar yatar kalkar. Biz, Çanakkale’nin çocuklarıyız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Açılış konuşmalarının ardından oturumlarla devam eden paneli katılımcılardan alınan gelen sorularla ve panelistlerce cevaplanma bölümüyle tamamlandı.

 

BAKMADAN GEÇME!