Hayvanseverler siyah giyinerek itiraz ettiler

Güncelleme Tarihi:

Hayvanseverler siyah giyinerek itiraz ettiler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2018 17:04

Hayvanseverler siyah giyinerek itiraz ettiler

Haberin Devamı

Turgay İPEK / ERZURUM, (DHA)-Erzurum Hayvanseverler Topluluğu, sokak hayvanlarına yönelik hazırlanan yasa taslağıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Taslağın hayvan katliamına yol açacağını iddia eden hayvanseverler, bürokratların hazırladığı yasayı kabul etmediklerini bildirdi.
    Erzurum Hayvanseverler Topluluğu üyeleri üzerlerindeki siyah giysileri ve engelli bir kediyle basın açıklaması yaptı. Topluluk adına konuşan Atatürk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 3'ncü sınıf öğrencisi Tuğçe Güner, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye sunulan taslağın hayvanların sürgünü, katliamı ve esareti ile sonuçlanacağını ileri sürdü. Umut ismini verdiği ama kedisi ile yaptıkları basın açıklamasında 'Can veririz, can vermeyiz' diyen Tuğçe Güner, mahalle sakinleri olarak ifade ettiği sokak hayvanlarının son yıllarda korkunç bir zulme maruz kaldıklarını bildirdi. Vicdanlı insanlar olarak bu zulmün engellenmesi için 'Hayvana karşı şiddet, tecavüz suçtur' diyerek işlenen suçların Türk Ceza Kanunu kapsamına alınmasını istediklerini vurgulayan Güner şunları söyledi:
    “Faillere en az 2 yıl 1 aydan başlamak üzere ertelemesiz hapis cezası verilmesi, hayvanlara vahşet uygulayan belediye görevlilerinin de ceza kapsamına alınması bakanlığın belediyeler üzerinde idari yaptırım yetkisinin olması talebimiz ise ortadadır. Bu toplumsal talebi karşılamak yerine Tarım ve Orman Bakanlığı bürokratlarının hazırladığı sokak hayvanlarının katline neden olacak yasayı asla kabul etmiyoruz."
    Güner, sokak hayvanlarına yönelik zulmün durdurulması talebini yineleyerek gerekli cezai düzenleme yapılmaması halinde mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!