İşbilen'e, 'çevre dostu başkan' ödülü

Güncelleme Tarihi:

İşbilene, çevre dostu başkan ödülü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 11:15

İşbilen'e, 'çevre dostu başkan' ödülü

Haberin Devamı

UZUNKÖPRÜ(Edirne),(DHA)- EDİRNE'nin Uzunköprü ilçesi Belediye Başkanı Enis İşbilen, Ege ve Marmara Belediyeler Birliği tarfından, çevre dostu belediye başkanı olarak ödüllendirildi.

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen 'Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda
Uzunköprü'deki tarihi çeşmelerin restorasyonu projesiyle katılarak başarı ödülüne layık görülen Uzunköprü Belediyesi,  Ege ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen yarışmaya Çöpköy Mahallesi'ne kurulan Güneş Enerji Sistemi Projesi ile katılmış ve 'Çevre Dostu Belediye Başkanı' ödülünü aldı.

Uzunköprü Belediye Başkanı CHP'li Enis İşbilen, 15 gün içerisinde Tarihi Kentler Birliği ile Ege ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından ödüllendirildiklerini söyledi. İşbilen, "Uzunköprü Belediyesi olarak, kültürel varlıklar ve sosyal projelerde olduğu gibi insan odaklı projelerimize devam ediyoruz. İlçemizdeki tarihi ve kültür miraslarını tek tek restore ederek ayağa kaldırmak bizim için büyük bir gurur kaynağı olmuştur. Sadece Tarihi Kentler Birliği tarafından değil, geçtiğimiz yıllar içerisinde Marmara Belediyeler Birliği ve Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen yarışmalarda da ödül kazanarak uygulama ve çalışmalarımız taçlandırılmıştır. Güneş Enerji Sistemi, seçim vaatlerimizde olmayan bir projeydi ancak var gücümüzle çalışarak yenilenebilir enerji üreten tesisi Uzunköprü'ye kazandırmış olduk. Ödüller bizleri sadece memnun ediyor, benim için en önemli ödül vatandaşımın gönlünde bu projelerin değer görmesi ve takdir edilmesidir. Bu gurur Uzunköprümüzün" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!