Kore Büyükelçisi Choi Hong-Ghi'den, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Kore Büyükelçisi Choi Hong-Ghiden, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2018 13:16

Kore Büyükelçisi Choi Hong-Ghi'den, Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne ziyaret

Haberin Devamı

EDİRNE,(DHA)-TÜRKİYE ile Kore Cumhuriyeti arasında, sosyal, kültürel ve beşeri ilişkilerin pekiştirilmesi kapsamında Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen “Kore Kültür Günü” vesilesiyle Edirne’ye gelen Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Choi Hong-ghi, Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho’la birlikte Trakya Üniversitesi Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ni ziyaret etti.

Kore Büyükelçisi Choi Hong-ghi ve Büyükelçilik Müsteşarı Dong Woo Cho’ya ziyaretleri sırasında, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Trakya Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi Müdürü Öğr. Gör. Hakan Akıncı eşlik etti. 

UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan ilk Sağlık Merkezi ve Üniversite Müzesi olma özelliği taşıyan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne hayran kalan Büyükelçi Choi Hong-ghi ve Büyükelçilik Müsteşarı Dong Woo Cho, külliyenin mimarisini ve sanatını çok ilgi çekici bulduklarını belirterek, ihtişamı ve zenginliği karşısında oldukça etkilendiklerini ifade etti. Medeniyetin ve çok kültürlülüğün beşiği Edirne’de, Osmanlı tıbbının ruhuna ışık tutan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi’ne ilk kez geldiğini belirten Büyükelçi Choi Hong-ghi, “Her yıl çok sayıda turistin ziyaret ettiği ve köklü bir tarihe sahip olan müzede, tıp tarihinin önemli bir safhasını temsil eden eserlerin sergilenmesinden büyük bir mutluluk duydum. Bundan böyle müzenin Güney Kore’de tanıtılması ve ülkemizden buraya gelecek ziyaretçi sayısının artırılması noktasında gönüllü elçilik yapacağız.” dedi. Kore ve Türkiye arasındaki ilişkilerin sadece siyasi ve ekonomik alanlarda değil, kültürel alanlarda da güçlenmesini umut ettiğini söyleyen Büyükelçi Choi Hong-ghi, böyle bir anlayışa ev sahipliği yapan Trakya Üniversitesi’ne teşekkürlerini sundu. 

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ise “Üniversitemiz bünyesinde bulunan Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, medeniyetimizi en iyi şekilde anlatan eserlerden biri olarak, Edirne ve üniversitemizin gururu. Sahip olduğumuz değerleri en iyi şekilde değerlendirmek ve kentimize olduğu gibi ülkemize de her alanda katkı sağlamak durumundayız. Sultan II. Bayezid Külliyesi Sağlık Müzesi, Edirne’nin 15. asırdan günümüze gelerek UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girme yoluna kadar uzanan bir serüvende, en önemli kültürel markalarından biridir. Konuklarımızın ziyareti bizleri son derece memnun etti, kültürel ilişkilerin geliştirilmesine katkı sunduğumuz için mutluyuz” dedi.

Ziyaretin ardından, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu tarafından Büyükelçi Choi Hong-ghi’ye Darüşşifa’nın figürlerinin bulunduğu seramik tabak hediye edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!