İlk yardımın sessiz kahramanları, sertifikalarını aldı

Güncelleme Tarihi:

İlk yardımın sessiz kahramanları, sertifikalarını aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2020 16:06

İlk yardımın sessiz kahramanları, sertifikalarını aldı

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TÜRKİYE'de ilk kez bir valilik bünyesinde kurulma özelliği taşıyan Edirne İlk Yardım Eğitim Merkezi (İYEMER), 3 aylık ilk yardım eğitiminin ardından ilk kursiyerlerini mezun etti. Toplam 68 kursiyere ilk yardımcı sertifikası verilen etkinlikte, 12 işitme engelli birey de, 3 aylık azmin sonunda aldıkları ilk yardım eğitimini sertifikayla taçlandırarak takdir topladı.

Edirne’de 22 Ekim 2019’da hizmete açılan ve Türkiye’de valilikler bünyesinde kurulan ilk İYEMER olma özelliği taşıyan merkez, 3 aylık eğitimin ardından ilk kursiyerlerini mezun etti. Edirne Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binası bünyesinde açılan merkezde 12’si işitme engelli 68 kursiyer için sertifika töreni düzenlendi. Törene katılan Vali Yardımcısı Ali Uysal, özellikle engelli bireyleri azimlerinden dolayı tebrik etti.

Törende konuşan Vali Yardımcısı Uysal, ilk yardımın önemine değinerek, "İlkyardımın ne kadar önemli olduğunu ben kendi çocuklarımdan hatırlıyorum. Başlarına acil bir durum geldiğinde küçükken çok paniklemiştim. O zaman dakikalar değil saniyeler bile geçmiyor. Küçük çocuklarımızın özellikle bir şey yerken solunum yollarının tıkanması, solunum yollarına bir şeyler kaçırması, ciddi kesiklerde, kalp krizine, boğulmalarda yani ne kadar çok okumuş olsak da, teorik bilgimiz ne kadar ileri olsa da, uygulamalı pratik bilgi gerçekten gerekiyor" dedi

Yıllık hedeflerinin merkezde 500 kişiye eğitim vermek olduğunu dile getiren Uysal, "Yıllık hedefimiz en az 500 kişiye ulaşırsak, bu 500 kişiye çevresine de bunu öğretecek. Kendileri de bir eğitici olacak. O nedenle ben çok önemsiyorum bu merkezi. Belki çok büyük bir bina değil ama işlevi ve önemi çok büyük, çok değerli. Çünkü insan hayatını kurtarmak için saniyeler çok önemli" diye konuştu.

Edirne Sağırlar Kültür ve Aileleri Dayanışma Derneği Mustafa Şimşek, ilk yardım eğitimi aldıkları için çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Bundan sonra olası bir kaza durumunda hasta ve yaralılara müdahalede bulunabileceğiz. Bunun verdiği manevi rahatlık bile bizi çok mutlu ediyor. Eğitimi veren ve katkısı bulunan herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

İşitme engelli vatandaşlardan Sevinç Bülbül ise hayat kurtarmanın çok kutsal olduğuna dikkat çekti. Bülbül,"Bundan sonra yardıma ihtiyacı olan birine bilinçli bir şekilde ilk yardım yapabileceğim. Bundan dolayı çok mutluyum" diye konuştu.

Sertifika törenine, Edirne Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, Edirne Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bilgin Özbaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Selma Heves Yılmaz ve kursiyerler katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!