Edirneli basketbolcunun anısına çeşme yaptırıldı

Güncelleme Tarihi:

Edirneli basketbolcunun anısına çeşme yaptırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2019 13:59

Edirneli basketbolcunun anısına çeşme yaptırıldı

Haberin Devamı


Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA) - EDİRNE'de geçtiğimiz Aralık ayındaki ani vefatıyla ailesi ve spor camiasını yasa boğan Türkiye Basketbol 1'inci Ligi ekiplerinden Edirnespor Basketbol Takımı'nın eski oyuncusu Kemal Mazlum Zahra  anısına, bir süre çalıştığı Ulus Pazarı'nda çeşme yaptırıldı. Edirne Belediyesi ve pazar yönetiminin de katkılarıyla yaptırılan çeşmenin açılışında Zahra'nın ailesi duygu dolu anlar yaşadı.

Türkiye Basketbol 1'inci Ligi'nde mücadele eden Edirnespor Basketbol Takımı'nda 2017 - 2018 döneminde oyuncu kurucu olarak görev alan Kemal Mazlum Zahra, geçtiğimiz ayındaki ani vefatıyla başta ailesi ve spor camiası olmak üzere herkesi yasa boğmuştu. Zahra'nın anısını yaşatmak için ailesi, bir süre çalıştığı Ulus Pazarı'nda çeşme yaptırdı. Pazarın iç kısmında yapılan çeşmenin gerçekleştirilen açılışında merhum Zahra'nın ailesi duygu dolu anlar yaşadı. Açılışta konuşan Kemal Mazlum Zahra'nın babası Murat Zahra, hem kederli hem de sevinçli olduklarını dile getirdi. Zahra, oğlunun ani ölümünün kendilerini derinden üzdüğünü ve hatırasını yaşatmak için hayrat yaptırdıklarını ifade etti. Zahra, "İnancımız gereği, bir çeşme yaptırmayı düşündük. Şu an hem kederliyiz hem de bu açılıştan dolayı sevinçliyiz" dedi. 

Ulus Pazarı Esnaf Kooperatifi (UPEK) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Reisoğlu da, pazarda çalıştığı 6 aylık süreçte Zahra'nın kendisini çok sevdirdiğini, ani ölümünün ise kendilerini çok üzdüğünü ifade etti. Reisoğlu, "Merhum Kemal Zahra, vefatından 6-7 ay önce bana çok güzel bir istekle gelerek, esnaflık yapmak istediğini söyledi. Bende gözlerindeki ışıltıyı gördüm. Esnaf Kemal'i aramıza aldık ve pazarcılığa başladı. Ani ölümü bizi çok üzdü. Pazarda olduğu kısa sürede esnaf arkadaşları tarafından çok sevilmişti. Bundan dolayı pazara bir hatıra bırakmak istedik. Ailesi adına ve ruhuna bir çeşme yaptırmayı teklif etti. Belediyemiz, ailemiz ve pazar yönetimi olarak bir çeşme yaptırdık. Ruhu şad olsun" diye konuştu. 

Çeşmenin açılışının ardından Zahra için de dua edildi.  
 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!