Edirne’de kadına şiddete karşı, 'Acil Yarım Hattı' devreye giriyor

Güncelleme Tarihi:

Edirne’de kadına şiddete karşı, Acil Yarım Hattı devreye giriyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2019 15:53

Edirne’de kadına şiddete karşı, 'Acil Yarım Hattı' devreye giriyor

Haberin Devamı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- TÜRKİYE Kadın Dernekleri Federasyonu’nun, kadına yönelik şiddet, cinayet ve istismar vakalarının önlemeye yönelik uygulamaya koyduğu ‘Acil Yardım Hattı’ hizmetlerinden Edirne Belediyesi’nin de yararlanması için protokol imzalandı.

Edirne Belediyesi nikah salonunda gerçekleştirilen imza töreniyle Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun geçtiğimiz aylarda, kadına yönelik şiddet, cinayet ve istismar vakalarını önlemeye yönelik hizmete aldığı ‘Acil Yardım Hattı’ hizmetinden artık Edirneliler de yararlanabilecek. Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Federasyon Genel Başkanı Canan Güllü’nün katıldığı törene çok sayıda sivil toplum kuruluş ve meslek odası temsilcisiyle, belediye çalışanı kadın katıldı.

GÜLLÜ: HER BİR ADIM ÇÖZÜMDÜR

TTürkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, kadına şiddetin önlenmesindeki en önemli rolün devlet politikası olduğunu söyledi. Acil yardım hattıyla ilgili bilgi veren Güllü, "Biz acil yardım hattında bize başvurucularla ilgili sorun çözümüne destek olmaya çalışacağız. Her bir adımın bir çözüm olduğuna inanıyorum. Bunu yaşıyoruz çünkü. Biz yola çıkarken dedik ki; ‘mücadele kazandırır’. Ne mücadelesi? Kadın mücadelesi. Ama geldiğimiz duruma baktığımızda sayıları bugün için 2018 – 2019 zaman dilimi içinde 2869 tane kadının neredeyse bir stadyumun futbol sahasını dolduracak sayıda olduklarına bakınca, mücadelemizdeki eksik noktaları fark ettik. O noktaları tamamlıyoruz ve birlikte biz kazanacağız diyoruz. Nüfusun yarısı olarak da bu mücadelede yanımıza erkek arkadaşlarımızı, yöneticilerimizi almak bizler için mutluluk verici" dedi.

GÜRKAN: HERKESİ EFENDİ OLSUN

Belediye Başkanı Recep Gürkan, kadına şiddetle mücadele konusunda belediye olarak ellerinden gelen çalışmaları yapmaya çalıştıklarını ifade etti. Edirne’nin bu konuda bir çok ilki de yaptığını söyleyen Gürkan, Tüm Yerel-Sen ile yaptıkları toplu sözleşmeye koydukları maddeden örnek verdi. Madde gereği, kamu çalışanlarının aldığı sosyal destek zammını, kadına yönelik şiddet ve türevini işledikleri takdirde alamayacaklarını söyleyen Gürkan, "Bugün burada çok önemli bir protokole imza atacağız. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun çok başarılı bir şekilde yürüttüğü ‘Acil Yardım Destek Hattı’ bundan sonra da Edirne’deki tüm arkadaşlarımız, kadınlarımız için de sisteme gireceği yeni bir uygulamaya başlıyoruz. Kamu sendikamız olan Tüm Yerel-Sen ile yaptığımız sözleşmede de biz toplu iş sözleşmemize özel bir madde koyduk. Biliyorsunuz kamu çalışanı arkadaşlarımıza sendikalarla yaptığımız toplu sözleşmelerle sosyal destek zammı veriyoruz. Bizim sözleşmemizde şöyle bir hüküm var; ‘kadına şiddet ve türevleri suçları işlemiş olanlar bu parayı alamıyorlar’. Biz de böyle bir madde koyduk. Ona göre herkes ‘efendi olsun’ derler ya, herkes efendi olsun. Şimdiden hayırlı olsun, umuyorum bu acil yardım hattına başvuru az olur" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!