Başkan Beyoğlu'ndan, metruk binaya yıkım talimatı

Güncelleme Tarihi:

Başkan Beyoğlundan, metruk binaya yıkım talimatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2019 14:33

Başkan Beyoğlu'ndan, metruk binaya yıkım talimatı

Haberin Devamı

Rihan ALP/ DİYARBAKIR, (DHA)-  BAĞLAR'da mahalle sakinleri  Belediye Başkanı Beyoğlu'ndan metruk durumda olan ve risk oluşturan binanının yıkılmasını istedi.
İlçeye bağlı 5 Nisan Mahallesi’ni ziyaret ederek vatandaşlarla ve esnaflarla sohbet ederek sorunlarını dinleyen Başkan Beyoğlu, önemli bir taleple karşılaştı. Vatandaşların şikayeti üzerine, kullanılamaz halde olan ve mahalle sakinleri için risk oluşturan metruk binayı inceleyen Başkan Beyoğlu, vatandaşların da talebiyle buranın bir an önce yıkılması için belediyenin ilgili birimlerinden çalışma yapılmasını istedi. Binanın olduğu bölgeye gelerek durum tespiti yapan belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü ekiplerince rapor hazırlandı. Encümen kararından sonra binanın yıkımı gerçekleştirilecek.
Eski Bağlar'da çok sayıda metruk yapı olduğunu belirten Başkan Hüseyin Beyoğlu, "Çeşitli nedenlerle terk edilmiş ve çürümeye yüz tutmuş, bu yüzden vatandaşlar için risk oluşturan, birçok tehdidi ve olumsuzluğu barındıran yapı var. Eski Bağlar bu açıdan çok sorunlu. Zaman içerisinde hepsini ortadan kaldıracağız. 2020 yılının Mart ayında kentsel dönüşüme başladıktan sonra inşallah eski Bağlar olarak bildiğimiz bölge bu konudaki yükünden ve olumsuz görüntüsünden kurtularak hak ettiği modern görüntüye kavuşacak" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!