Bağlar Belediyesi'nden su taşkınlarına boru önlemi

Güncelleme Tarihi:

Bağlar Belediyesinden su taşkınlarına boru önlemi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2019 13:21

Bağlar Belediyesi'nden su taşkınlarına boru önlemi

Haberin Devamı

Rihan ALP/ DİYARBAKIR, (DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi'nce, yağışlı dönemlerde olası sel taşkınları ile yol çökmelerini önlemek amacıyla ilçe merkezi ve kırsal yerleşim bölgelerinde yolların altı beton borularla döşendi.
 Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçenin merkez ve kırsal mahallerinde yol bakım onarım ile olası sel taşkınlarını önlemek ve vatandaşların olumsuz etkilenmemesi amacıyla merkez ve birçok kırsal mahallede beton boru döşemesini gerçekleştiriyor. Geçmiş yıllarda yol çökmeleri nedeniyle yağışlı günlerde sıkıntı yaşayan vatandaşlar, 'büz'  olarak bilinen beton boruların yolların altına döşemesi sayesinde yol çökmelerinin yanı sıra olası sel baskınları ve dere yataklarının taşmasından da etkilenmemiş oluyor. Şu ana kadar yerleşim yerlerinin ulaşımını sağlayan yolların altına 1500’e yakın beton boru döşendiği bildirildi.
 Ekiplerin yapılan program çerçevesinde merkez ve kırsal mahallelerde alt yapı ve üst yapı çalışmalarına devam ettiğini anlatan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, rutin belediyeciliğin dışına çıkarak vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak her türlü hizmeti yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi. Beyoğlu, "Biz insana hizmet eksenli bir anlayışa sahibiz. Nerede insan varsa ve orada hizmete ihtiyaç duyuluyorsa rutin belediyecilik görevlerimizin dışına çıkarak gerekli hizmeti sağlamaya çalışırız. Biz insanımıza hizmet etmeyi böyle anlıyoruz. Benim hemşerim, vatandaşım hizmetin en iyisini hak ediyor. Bir yandan yeni yollar yapıp mevcut yolları yenilerken, diğer yandan yolların sel baskınları ve doğa olaylarından olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirleri alıyoruz. İnsanlarımız mutlu olursa, huzur içinde yaşamını devam ettirebilirse işte o zaman biz de mutlu oluruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!