Bağlar Belediyesi'nden üniversite adaylarına kurs

Güncelleme Tarihi:

Bağlar Belediyesinden üniversite adaylarına kurs
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2019 16:49

Bağlar Belediyesi'nden üniversite adaylarına kurs

Haberin Devamı

Rihan ALP/DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi, eğitime sürdürdüğü destek çalışmaları kapsamında üniversite adayları için kurs açtı.
Bağlar Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde üniversite adayları için Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ücretsiz hazırlık kursları verilecek. İlk etapta 10 derslikten oluşacak kurslar için kayıt çalışmaları başladı. Ekim ayının sonuna kadar devam edecek kayıtların tamamlanmasından sonra TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve  AYT (Alan Yeterlilik Testi) alanlarında öğrencilere hafta boyunca ücretsiz eğitim verilerek üniversite sınavlarına hazırlanmaları planlanıyor.
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, eğitim faaliyetlerine her zaman destek verdiklerini ifade ederek, öğrencilerin hak ettikleri eğitimleri almaları için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyledi. Başkan Beyoğlu, "Hizmet anlayışımızdaki kırmızı çizgilerin başında eğitim geliyor. Bir çocuğumuzun dahi bu hizmetten istifade edip vatana,millete faydalı birey olarak yetişmesi bizim için çok şey ifade ediyor. Eğitime büyük önem veren ve bu konuda seferberlik başlatarak çok önemli imkanlar yaratan sayın cumhurbaşkanımızın eğitimle ilgili duruşu bize ışık oluyor. Biz de belediye olarak çocuklarımızın hak ettikleri eğitim alması için  tüm imkanlarımızı seferber ettik. Yoksul ve dar gelirli vatandaşlarımızın fazla olduğu Bağlar’da önemli bir beklentiye cevap vermiş olacağız. İlk etapta 10 derslik hazırladık. Talep olursa bu sayıyı artıracağız" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!