Yanan ormanlık alana öğrenciler fidan dikti

Güncelleme Tarihi:

Yanan ormanlık alana öğrenciler fidan dikti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2018 18:29

Yanan ormanlık alana öğrenciler fidan dikti

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Pamukkale ilçesinde, yangında zarar gören 10 hektarlık ormanlık alana, öğrenciler tarafından 13 bin 500 kızılçam fidanı dikildi.

Pamukkale ilçesi Karakurt Mahallesi yakınındaki ormanlık bölgede çıkan yangın, kısa sürede rüzgarın etkisiyle büyümüş ve 10 hektarlık alan zarar görmüştü. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, yanan alanda 'Fidanlar, fidanlarla büyüyor' adlı fidan dikim etkinliği düzenledi. Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Pamukkale Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Gürlesin ve çok sayıda öğrenci etkinliğe katıldı.

Orman Bölge Müdürü Korucu, fidan dikim etkinliğinin 81 ilde aynı anda yapıldığını belirterek, "Türkiye genelinde düzenlenen etkinlikte 10 milyon fidanı toprakla buluşturuyoruz. Böylelikle ülkemize 10 milyon ağacımızı kazandırmış olacağız. Bu etkinlik ile aynı anda ilk ve ortaokullarda öğrenim gören 150 bin öğrencimiz bugün fidanları dikiyor. Denizli genelinde bu yıl 120 bin fidanı toprakla buluşturmuş olacağız" dedi.

Etkinlikte protokol üyeleri ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturup can suyu verdi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!