Suyun geleceği sempozyumda tartışılıyor

Güncelleme Tarihi:

Suyun geleceği sempozyumda tartışılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 14:25

Suyun geleceği sempozyumda tartışılıyor

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği ve dünyada suyun geleceğinin konuşulduğu Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi Sempozyumu (UKSAY 2018) başladı. Sempozyumda 179 adet sözlü bildiri, 5 salonda eş zamanlı olarak sunulacağı bildirildi.,

Uluslararası Kentsel Su ve Atıksu Yönetimi Sempozyumu (UKSAY) Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde Karahayıt'ta bir otelde başladı. Yurtiçi ve yurtdışından çok sayıda akademisyen ve uzmanın yer aldığı sempozyumun açılış programına, Denizli Valisi Hasan Karahan, AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Abdul Melik Öteğen, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, bilim insanları ve davetliler katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Vekili Abdul Melik Öteğen, suyun büyük bir öneme sahip olduğunu belirti, "Suyu yönetemezsek o kendisini öyle bir yönetir ki bize çok dersler verir. Suyu çok iyi irdelememiz gerekiyor. Kültürümüzde 'Su gibi aziz ol' deyişimizden ne kadar çok kıymet verdiğimiz ortadadır" dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, suyun tüm canlılar için vazgeçilmez olduğunu ve en değerli madenin su olduğunu ifade ederek, "Su olmadan hayatın devam etmesi mümkün değil. 'Havadan, sudan konuşalım' gibi deyimler vardır. Hava ve su doğal olduğu için bir değeri yok gibiydi. Hava ve su kirlendiğinde, onlara ulaşmakta zorlandığımızda kıymetini anlar olduk. Bu sempozyumda suyumuzun değeri, kullanımı ve korunması daha da öne çıkacak ve burada birçok güzel kararlar ve bildiriler olacak" diye konuştu.

Denizli Valisi Hasan Karahan da sempozyumun su yönetimi konusunda ufuk açan ve yol gösteren bir nitelikte olacağına inandığını belirterek, "Bu toplantılar bu işi yürüten kurumlarımıza ışık tutacak, işlerini kolaylaştıracak. En hayırlı işimiz budur. Bu konuda çalışan akıl yürüten bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmaların ardından başlayan sempozyumda 179 adet sözlü bildiri, 5 salonda eş zamanlı olarak sunulacak. 32 poster bildirinin de katılımcılara ve ilgililere sergileneceği sempozyumda dünyada suyun geleceği konuşulacak.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!