Öğrenciler deprem konusunda bilgilendirilecek

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler deprem konusunda bilgilendirilecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2019 11:42

Öğrenciler deprem konusunda bilgilendirilecek

Haberin Devamı

DENİZLİ'de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, toplam 35 okulda eğitim gören 7 bin 909 öğrenciye deprem eğitimi verileceği bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ile Doğal Afetler Sigorta Kurumu arasında iş birliği anlaşması imzalanarak yürürlüğe giren 'Depreme hazır bir Türkiye için önceliğimiz güven, sorumluluğumuz güvence projesi' için öğrenci eğitimleri başladı. Denizli'de Merkezefendi Katip Çelebi İlkokulu'nda gerçekleştirilen eğitime Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Vural, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Eğitimde, okul öğretmeni Emrah Eğdir tarafından öğrencilere depremden korunmaya yönelik bilgiler verildi. Projenin detaylarını anlatan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, amaçlarının deprem konusunda öğrencilerde farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Denizli'nin fay hatlarının bulunduğu bir bölgede olduğuna dikkat çeken Oğuz, şunları söyledi:

"İlimizde 35 okulumuzda yaklaşık 7 bin 909 öğrenciye proje kapsamında deprem eğitimi verilecek. Ayrıca 1575 öğretmen de, eğitici eğitimlerine alınacak. Denizli'de ve diğer illerde çeşitli yıkıcı depremleri geçmiş yıllarda yaşadık. Acıpayam ve Bozkurt ilçelerimizde geçtiğimiz aylarda depremler oldu. Ayrıca geçtiğimiz hafta içerisinde İstanbul'da da orta şiddetli deprem yaşandı. Depremler hayatımız gerçeklerinin arasında. Depremlere karşı önlemler alarak hasarları en aza indirmemiz gerekiyor.  Proje çerçevesinde ilkokul çağlarındaki çocuklarımızı deprem bilinci ile yetiştireceğiz" dedi.

Oğuz, eğitimin sonunda öğrencilere kumbara ve kalem hediye etti.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!