Merkezefendi'de metruk binalar yıkılıyor

Güncelleme Tarihi:

Merkezefendide metruk binalar yıkılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 14:52

Merkezefendi'de metruk binalar yıkılıyor

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Merkezfendi ilçesinde çevre ve toplum güvenliği için risk oluşturduğu belirtilen 165 metruk binanın 83'ünün belediye tarafından yıkıldığı bildirildi. Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, "Yıl sonuna kadar ilçemizde metruk bina kalmayacak" dedi.

Merkezefendi İlçesinde çevre ve toplum güvenliği için risk oluşturan, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, alkol ve  uyuşturucu kullanımı gibi amaçlarla kullanılan, yangın ve göçme tehlikesi bulunan ve çevre kirliliğine yol açan metruk yapılar, Metruk Bina Tespit ve  Yıkım Komisyonu tarafından belirlendi. Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu Başkanlığı'ndaki Metruk Bina Tespit ve Yıkım Komisyonu tarafından alınan karar ile ilçede tespiti yapılan 165 metruk binadan 83'ünün Merkezefendi Belediyesi ekiplerince yıkımının yapıldığı bildirildi. İlçede son olarak Sevindik Mahallesi 2301 Sokak'ta bulunan bir metruk binanın yıkımı yapıldı. Kaymakamı Adem Uslu yıkım çalışmasını CHP'li Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Merkezefendi İlçe Emniyet Müdürü Sinan Tokdemir ve Merkezefendi İlçe Jandarma Komutanı Neşet Koca ile yerinde izledi.

Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, "Şehrin güvenliği açısından belediyemizin yetki ve sorumluluk alanına giren, şehrin daha güzel bir görüntüye kavuşması için bu tür metruk binaların yıkılması gerekiyor. Aylık ortalama 7-8 metruk bina yıkımı gerçekleştiriliyor. Yıl sonuna kadar ilçemizde metruk bina kalmayacak" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!