Kültür yayınlarına 26 eser daha eklendi

Güncelleme Tarihi:

Kültür yayınlarına 26 eser daha eklendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2020 13:04

Kültür yayınlarına 26 eser daha eklendi

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin geçmişiyle geleceğini buluşturacak 26 kitap daha Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarına dahil oldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı arşivlerine de giren Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları sayısı, 26 eserle birlikte 171'e ulaştı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınlarına 26 yeni eser daha eklendi. Kentin geçmişiyle geleceğinin buluşturulması amacıyla oluşturulan kültür yayınlarının sayısı 171'e yükseldi. Denizli'nin tarihine, kültürüne ve geleceğine ışık tutacak eserlere imza atan ünlü yazarlar, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları ile kendilerine destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'a teşekkür etti.
Yazarlardan Prof. Dr. Önder Göçgün, "Türk kültürüne bilimine, özelde de Denizli'den yetişen bilim insanlarına, sanatçılara, kültür adamlarına verdikleri önem ve değer dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a şükranlarımı sunuyorum. Eskilerin çok anlamlı bir sözü vardır; 'Marifet iltifata tabidir, iltifatsız marifet zayidir' derler. Her konuda teşvik, destek önemli bir faktör olarak karşımıza çıkıyor" dedi. İlk kitabının 'Yatağan Kılıcı' ve doğduğu Yatağan Mahallesi ile ilgili olduğunu anlatan Prof. Dr. Tarık Baykara ise, "Kitap, yaklaşık 5 yılımı aldı. Bu esere Denizli Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Çok güzel gurur duyacağınız bir eser olarak karşımıza çıktı" dedi. Bir diğer yazar Mehmet Gökçe, "Bu işler Türkiye'de bir heyecanla başlıyor. Sonra azalarak gidiyor. Ancak Denizli'de tersi yaşanıyor. Gururlanıyorum. Yıllar önce bir kitabım basıldı ve heyecanım katlanarak devam ediyor. Bu çok güzel bir şey" dedi. Yazar Hakkı Uslu ise "Yıllardır ülkemizde resmi ve özel kültür yayıncılığını takip eden ve bilen birisi olarak şunu çok rahatlıkla söyleyebilirim; Denizli Büyükşehir Belediyesi gerçekten kültür yayınları anlamında çok ciddi, çok önemli, çok büyük bir çalışma yapıyor. Geleceğe çok önemli bir miras devredecek" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!