DSO Başkanı Keçeci tekstil sektörüne yönelik öğrenci sorununa değindi

Güncelleme Tarihi:

DSO Başkanı Keçeci tekstil sektörüne yönelik öğrenci sorununa değindi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 14:57

DSO Başkanı Keçeci tekstil sektörüne yönelik öğrenci sorununa değindi

Haberin Devamı

DENİZLİ Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, bugünlerde meslek okullarının tekstil bölümlerine öğrenci bulmak ve yetiştirmenin neredeyse imkansız hale geldiğini söyledi.

DSO Başkanı Müjdat Keçeci, son dönemde her sektörde olduğu gibi tekstil sektöründe de yaşanan nitelikli insan kaynağı ihtiyacı konusunda çarpıcı tespitlerde bulundu. Keçeci, 'tekstil ülkesi' olarak adlandırılan Türkiye'de tekstil mühendisliği eğitiminin bugüne kadarki en zor günlerini geçirdiğine dikkati çekti. Türkiye'nin tekstil ürünleri ihracatının 25.2 milyar dolar seviyelerinde olduğunu kaydeden Keçeci, sektörün toplam istihdamın yüzde 7'sini oluşturduğunu ifade etti.

Bugünlerde meslek okullarında tekstil bölümlerine öğrenci bulmak ve tekstil bölümlerinden öğrenci yetiştirmenin neredeyse imkansız hale geldiğini ifade eden Keçeci, "Diğer taraftan üniversitelerimizdeki tekstil fakültelerinin durumu ise insanın içini acıtır derecede dramatik bir haldedir. Tekstil sektöründe arzu ettiğimiz teknolojiyi yaratacak, modayı takip edecek, yeni ürünler tasarlayacak ve üretecek insanlarımızın öncelikle eğitimli ve mühendis olması gerekir. Bugün üniversitelerimiz, bu sene gerçekleşen üniversite sınavları ve yerleştirmeler neticesinde, tekstil bölümlerine öğrenci bulamamaktan dolayı ne yapacaklarını düşünmektedirler. Üniversitelerimizin tekstil fakülteleri, bünyesindeki öğretim görevlileri, çalışanları ve tüm personeliyle eğitim vermek için adeta öğrenci bekler duruma gelmişlerdir. Bu durum gerçekten vahimdir. Nedenlerini, mutlaka iyi analiz ederek bulmak gerekir. Neden gençlerimiz ülkemizin en önemli sektöründe mühendis olmak için bu fakültelere ve bölümlere müracaat etmiyorlar? Ya da üniversitelerimiz neden bu bölümlerine öğrenci bulamıyorlar? Türk tekstil sanayi ve tekstil ile ilgilenen tüm sanayicilerimiz için çözüm bekleyen en önemli memleket sorunlarından birisinin bu olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

Ramazan ÇETİN/DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!