Denizli'de balkonların artık daha büyük olmasını sağlayacak karar

Güncelleme Tarihi:

Denizlide balkonların artık daha büyük olmasını sağlayacak karar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2019 13:25

Denizli'de balkonların artık daha büyük olmasını sağlayacak karar

Haberin Devamı

DENİZLİ'de Büyükşehir Belediye Meclisi, yeni yapılan binalarda balkon bölümünün yüzde 10 daha büyük yapılabilmesinin önünü açan kararı onayladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Aralık ayı meclis oturumunda, yöresel yaşam biçimi ve coğrafi iklim şartlarını dikkate alarak, yapılaşmalarda uygulama bütünlüğü oluşturup, daha kullanılabilir ve yaşanabilir balkonlar oluşturabilmek amacıyla balkonların metrekaresini artırma kararı aldı.

Kabul edilerek yürürlüğe giren düzenleme ile Denizli il sınırları içerisinde yer alan ve yeni inşa edilecek yapılarda kısıtlanan balkon büyüklükleri bu kararla birlikte yüzde 10 arttırıldı. Denizli'de yılda 6 aya yakın ılıman iklim şartlarının yaşanması balkon kullanımını artırdığı, vatandaşların talepleri doğrultusunda hazırlanan düzenlemeyle de daha büyük balkonların yapılmasının önündeki yasal engelin kaldırıldığı ifade edildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, imar yönetmeliğine açılan davalar sonucu iptallerin söz konusu olduğunu, ona göre düzenlemeler yapıldığına dikkat çeki, "Net alanının yüzde 10'undan fazla balkon yapılamayacağı maddesi Denizli'yi çok etkileyen bir maddeydi. Yine küçük sanayi alanlarını olumsuz etkileyen hususlar vardı. Tüm ilgili kişilerle bu durumu değerlendirerek, konuyu bugüne taşıdık. Almış olduğumuz karar ile daha önce balkonda, 'net alanın yüzde 10'undan fazla genişliği olamaz' hükmünü 'yüzde 20'den fazla olamaz' hükmüyle artırmış oluyoruz" dedi. Balkon kullanımının Denizli'de özellikle ılıman iklimin varlığı ile büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Zolan, "Buradaki amacımız, Denizli'de balkonsuz ev kalmasın. İnşallah hem inşaat sektörüne bu konuda bir ivme kazandırmış olacağız, hem de vatandaşlarımızın balkonları kullanımı noktasında üst seviyede konfor sağlamış olacağız. Büyükşehir Belediye Meclisi olarak hep birlikte almış olduğumuz karar 19 ilçemizi de kapsayan bir karar olacak. İnşallah şehrimize hayırlı olur, vatandaşlarımıza o konforu sağlamış oluruz" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!