Tarihi zaferin 843'üncü yılı kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi zaferin 843üncü yılı kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2019 14:24

Tarihi zaferin 843'üncü yılı kutlandı

Haberin Devamı

DENİZLİ'nin Çivril ilçesinde, Anadolu'da Türk hakimiyetinin kesinleştiği Miryokefalon Savaşı'nın 843'üncü yıl dönümü nedeniyle anma programı düzenlendi.

Anadolu'da Türk hakimiyetinin kesin olarak kabul edildiği Miryokefalon Savaşı'nın 843'üncü yılı etkinliklerle anıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Çivril Belediyesi iş birliğinde 843 yıl önce savaşın yapıldığı Çivril ilçesindeki Düzbel Mahallesi'nde düzenlenen programa AK Parti Denizli Milletvekili Ahmet Yıldız, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve vatandaşlar katıldı. Düzbel Mahallesi'nde kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının ve Halk Oyunları Grubu'nun gösterileriyle devam etti. Etkinlik kapsamında Miryokefalon Zaferi hakkında Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Kılıç, katılımcılara bilgi verdi.

"ANADOLU'NUN TAPUSUNUN ALINDIĞI YER ÇİVRİL TOPRAKLARIDIR'

Prof. Dr. Kılıç, tarihi zaferin Anadolu'daki Türk hakimiyeti anlamında oldukça önemli olduğunu belirterek, "Bu öyle bir zafer ki, coğrafyalara sığmaz. Zaferin büyüklüğü nedeniyle pek çok kent, bu savaşı sahipleniyor. Ben tarihçiyim, belgelere göre konuşmak zorundayım. Anadolu'nun tapusunun alındığı yer, Çivril topraklarıdır" diye konuştu.

Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ise, Miryokefalon Zaferi'nin Çivril için çok büyük bir önemi olduğuna dikkat çekerek, "Bu savaş Malazgirt Savaşı'ndan sonra Türk dünyası açısından en büyük zaferdir. Miryokefalon Savaşı, Düzbel, Çivril ve Denizli için ayrı bir öneme sahiptir. Benim atalarım bu topraklarda Bizans imparatorunu yenmiş, haçlı ordularını durdurmuştur" dedi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!