Can dostlarına fayda sağlayan merkez

Güncelleme Tarihi:

Can dostlarına fayda sağlayan merkez
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2019 15:54

Can dostlarına fayda sağlayan merkez

Haberin Devamı

DENİZLİ'de geçen yıl hizmete açılan sokak hayvanları barınma ve rehabilitasyon merkezinde, 1 yılda 10 bin 200 sokak hayvanına müdahale edildiği, 1000'e yakın kedi ve köpeğin ise sahiplendirildiği belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde, Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı hizmete aldı. 135 dönüm alana sahip dev tesiste; 1 yılda 10 bin 200 sokak hayvanına bakım, tedavi, kısırlaştırma gibi müdahalelerde bulunuldu. Çok sayıda yaralı hayvan tedavi edilerek sağlığına kavuşturuldu. 1000'e yakın kedi ve köpek sahiplendirildi. Tesis, sokak hayvanlarının yanında vahşi doğaya da hizmet verdi. Pelikan, şahin, atmaca, kızıl akbaba, tilki, çakal ve kirpi gibi onlarca vahşi hayvanın tedavisi yapıldı.

ZİYARETÇİLERİN UĞRAK YERİ OLDU

Tesis ayrıca hayvanseverlerin uğrak mekanı oldu. Hizmete girdiği günden bu yana, 30 bine yakın hayvan sever tesisi ziyaret etti. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği tesis, küçük yaşta hayvan sevgisinin aşılanmasında büyük rol oynadı. Kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek padokları, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servislerinin yer aldığı tesiste bulunan Denizli Horoz Evleri ise ayrıca ilgi çekti. Denizli'nin simgesi horozların tanıtımının da yapıldığı merkez, özellikle okullardan yoğun ziyaretçi ağırladı.

SAHİPLENME ÇAĞRISI

Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan, merkezin Türkiye'de örnek bir proje olduğunu kaydetti. Başkan Zolan, çocukların yoğun bir şekilde tesisi ziyaret ettiğini vurgulayarak, "Denizli'de hayvan sevgisini en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Önemli olan buraya gelen hayvanların kalıcı, sıcak yuvalara sahip olması. Bu güzel tesiste birbirinden özel ve güzel misafirlerimiz var. Onlara sıcak bir yuva açmak isteyen herkese kapımız açık" diye konuştu.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!