Osmancık’ta marketlerde fiyat denetimi

Güncelleme Tarihi:

Osmancık’ta marketlerde fiyat denetimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 14:40

Osmancık’ta marketlerde fiyat denetimi

Haberin Devamı

Mustafa ULUSOY/OSMANCIK (Çorum), (DHA) - ÇORUM'un Osmancık ilçesinde, Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İlçe Malmüdürlüğü ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri market ve işyerlerinde ortak denetim yaptı.

Denetimin döviz kurlarındaki hareketlilik bahanesiyle ürünlerin fiyatlarında artış yapılmasını engellemek amacıyla yapıldığı belirtildi. Markette rafları dolaşarak etiketleri inceleyen ekipler fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalıştı.Ekipler fiyatları kontrol ederek uygulamaya konan yerli malı logosunun  kullanılıp kullanılmadığını da inceledi. Bazı marketlerde etiket fiyatı ile kasa fiyatının birbirini tutmadığı, imal tarihi ve menşei belli olmadığı, gramajı etiketine uygunluk taşımadığı gibi konularda tespitler yapıldı. Böyle marketlere rapor tanzim edildi.

Zabıta Müdürü İbrahim Keleş, denetimlerin belirli aralıklarla devam edeceğini belirterek stokçuluk veya aşırı fiyat artışı ile ilgili tespit yapılması durumunda yine aynı şekilde yasal işlem yapılacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!