Gelibolulu Erkan Can, yardım eli bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Gelibolulu Erkan Can, yardım eli bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2018 16:58

Gelibolulu Erkan Can, yardım eli bekliyor

Haberin Devamı

Doğan ZELOVA/GELİBOLU (Çanakkale), (DHA)- ÇANAKKALE'nin Gelibolu ilçesinde Erkan Can (45), 25 yıldır şeker hastalığı nedeniyle gözlerinde görme kaybı oluştuğunu ve yürümekte de zorluk çektiğini söyledi.
Gelibolu ilçesi Hacızadeler Camisi'nin 6 aydır bakımını yapan ve camide tek göz odada yaşayan şeker hastası Erkan Can, devletten aldığı 400 TL engelli aylığı ile geçimini sağlamaya çalışıyor. 25 yıldır şeker hastalığı nedeniyle, gözlerinde görme kaybı, böbreklerinde rahatsızlık oluştuğunu belirten Erkan Can, doktor tedavisi sonrası sol ayağında şeker hastalığına bağlı kangren oluşma ihtimalinin yüksek olduğu için ayak topuğunun bir kısmının ameliyatla alındığını söyledi.
Devletten aldığı 400 TL yardım parasıyla geçinmeye çalıştığını belirten Erkan Can, "Zor günler geçiriyorum. Şu anda Hacızadeler Camii'nin bakımını yapıyorum. Bir tek abim var. O da şeker hastası. Şeker hastalığımın yanında bir de böbreklerim rahatsız. Hastalık ilerliyor. Devlet tarafından verilen 400 TL'den başka bir gelirim yok. Belki ayağım kesilecek. Burada yatıp kalkıyorum. Cemaat zaman zaman, yemek getiriyor. Durumum gittikçe kötüleşiyor hayatımı sürdürebilmem ve tedavimin yapılması için yardım bekliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!