Biga İndirimli Alışveriş Günlerine hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Biga İndirimli Alışveriş Günlerine hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 10:58

Biga İndirimli Alışveriş Günlerine hazırlanıyor

Haberin Devamı

ÇANAKKALE'nin Biga ilçesinde, İndirimli Alışveriş Günleri 20-23 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Biga İndirimli Alışveriş Günleri'nin basın tanıtımı Biga Belediye Başkanı CHP'li İsmail Işık, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sait Tanur ve Biga Lokantacılar ve Köfteciler Odası Başkanı Emin Aktaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Bu yıl 20 Aralık'ta başlayacak olan Biga İndirimli Alışveriş Günleri, 23 Aralık tarihinde sona erecek.

Etkinlikler kapsamında 20 Aralık'ta Derya Uluğ, 21 Aralık'ta Ayşe Çınar, 22 Aralık'ta Gece Yolcuları ve 23 Aralık'ta ise Yeni Türkü konser verecek. Yerel gruplar da müzikseverler için sahne alacak. Biga'daki mağazaların ürünlerinin sergileneceği sokak defilesi yine etkinlikler arasında olacak. Sokaklarda sobalar yanacak, esnaflar indirimler yapacak, vatandaş da sokakları ısıtacak. Sokak defilesi, 22 Aralık Cumartesi günü saat 15.00'te Çan Caddesi'nde düzenlenecek.

Etkinlikler süresince Çan Caddesi trafiğe kapatılacak. Sahne sadece Çan Caddesi'nde kurulacak. Hafta sonu Ali Doğan Sokak'ta çocuk etkinlikleri gerçekleşecek. Belediye Ticaret Merkezi, Kapalı Çarşı ve Hasan Özden Sokak'ta çeşitli aktiviteler olacak. Sokaklara sobalar kurulacak ve kestane keyfi bu yıl da devam edecek.

Toplantıda yerel ekonomiye değinen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, "Ben bu kentin belediye başkanı olarak ulusal marketlerin her sokak başında olmasına karşıyım. Eleştirdiğim bir konudur. Ancak ruhsat vermeme şansımız yok. Uyarıyoruz. Yine de 3 ay sonra bir tane daha açıyorlar. Yerel yönetimlerin biraz daha güçlendirilmeleri lazım. Zincir mağaza olmadığı sürece daha önce oda kaydı olmadan işyeri açıyor ve belediyeden ruhsat alıyorlardı. Şimdi en azından oda kaydını zorunlu tutuyoruz. Bu da bir denetim sağlıyor. Ancak serbest piyasa ve prosedürler var. Bu prosedürleri yerine getirenler işyeri açıyorlar. Burada inisiyatif verilmesi lazım. Ahilik dönemindeki gedik uygulamasına benzer uygulamalar üzerinde çalışmalıyız. Yeni işyeri açacaklara bir düzenleme getirmemiz gerekiyor. Nerede ne açılacağının belirli kriterlere göre belirlenmesi gerekiyor. Kaymakamlık, esnaf odaları ve belediye işbirliğinde kurulacak komisyonlarca bu çalışmalar yapılmalıdır" dedi.

Safiye TARI GÜNER/BİGA (Çanakkale), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!