Belediye kursları ile meslek ediniyorlar

Güncelleme Tarihi:

Belediye kursları ile meslek ediniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2019 13:06

Belediye kursları ile meslek ediniyorlar

Haberin Devamı

Tahsin AYDIN/BURSA,(DHA)- YILDIRIM Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (YIL-MEK), vatandaşlara meslek kazandırmak için faliyetlerini sürdürüyor. 

Yıldırım Belediyesi tarafından sosyal belediyecilik alanında önemli bir hizmet olarak yürütülen YIL-MEK, 2018-2019 eğitim yılında da Yıldırımlılara en iyi mesleki eğitim olanaklarını sunuyor. Özellikle kadınların bir meslek sahibi olarak ekonomik yaşama dahil olmasını amaçlayan Yıldırım Belediyesi’nin ücretsiz olarak düzenlediği meslek edindirme kurslarında; mesleki eğitim, müzik, yabancı diller, hobi - sanat ve el işçiliği alanlarında eğitimler verilerek kursiyerlere yeni ufukların kapıları açılıyor. Aralarında diksiyon, tiyatro, Türk Halk Müziği, ney, bağlama, İngilizce, Osmanlıca, Arapça, ebru, hat, tezhip, çini, iğne oyası, el nakışı, filografi, minyatür, taş baskı, web tasarım, autocad ve grafik animasyonun da olduğu, 93 branşta planlanan kurs faaliyetleri, 38 merkezde 11 bin 900 kursiyerin katılımıyla gerçekleşiyor. Yıldırımlılara meslek ve hobi kazandıran YIL-MEK’te geride kalan 5 yılda ise 72 bin 899 kursiyerin kişisel gelişimlerine katkı sağlandı. Kursiyerlerin el ürünleri, Yıldırım Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (YIL-KA KOOP) tarafından pazarlanarak satışı sağlanıyor. İşletmesini kurmak isteyenler için KOSGEB işbirliği ile uygulamalı girişimcilik eğitimi de veriliyor.

MESLEK VE KARİYER OLANAKLARI

YIL-MEK eğitimlerinde önceliğin kadınların meslek sahibi olarak aile ekonomisine destek olmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Şehrimizin dönüşümünde asıl önemsediğimiz kısım, sosyal dönüşüm. Göreve geldiğimiz günden bu yana on binlerce insanımızı meslek sahibi yaparken, binlerce yeni kursiyeri her yıl kariyer sahibi yapıyoruz. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü belediyemiz bünyesinde oluşturarak kadınların yaşamın her alanında daha güçlü bir biçimde söz sahibi olmasını amaçladık. Bu anlamda YIL-MEK çok önemli bir misyon üstleniyor. Sosyal sorumluluk projelerimiz çerçevesinde yürüttüğümüz kurslarla insanların zamanlarını en iyi şekilde değerlendirerek meslek sahibi olabilecekleri ve sanatsal yönlerini daha iyi geliştirecekleri imkânları ortaya koyuyoruz. Ayrıca özellikle ev hanımlarına yönelik kurslarımız ile onları hem sosyal hayatın içine çekiyor, hem de meslek sahibi olmalarını sağlıyoruz. Geride kalan 5 yılda tam 72 bin 899 hemşehrimiz, bu hizmetimizden faydalandı” diye konuştu.

ÜRETİM KATMA DEĞERE DÖNÜŞÜYOR

Meslek sahibi olan kadınları üretime dahil ederek, oluşturdukları Yıldırım Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nde (YIL-KA KOOP) aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olduklarını belirten Başkan Edebali, “Üretim alanına kadınların girmesi, kadınların öncülük etmesi çok kıymetli ve değerli. YIL-MEK’te kadınlarımız üretiyor, biz de o üretimi hem istihdama dönüştürüyoruz, hem de katma değer oluşturmak için kurmuş olduğumuz Yıldırım Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi aracılığıyla bu ürünleri pazarlıyoruz. Yıldırım’daki kooperatifçilik anlayışına kadınlarımız öncülük ediyor. Birçok üretim merkezimizde kooperatifimizin aracılığı ile meslek sahibi olan kadınlarımız sahip oldukları mesleği kendilerine katma değer sağladığı, gelir sağladığı yapıya dönüştürdü. Kadınlarımızın aynı zamanda buluşma noktası haline de gelen kurs merkezlerimizde kursiyerlerimiz üretime katılarak bir sanat, meslek sahibi oluyorlar. YIL-MEK bu anlamda sosyal dönüşümün Yıldırım’daki en güzel örneklerden biri konumunda” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!