Yenişehir’de sera tarımı hakkında eğitim veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Yenişehir’de sera tarımı hakkında eğitim veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2018 12:50

Yenişehir’de sera tarımı hakkında eğitim veriliyor

Haberin Devamı

Okan Recep AYDIN/ YENİŞEHİR (Bursa),(DHA)- BURSA, Yenişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü çiftçilere sera tarımında zararlılarla doğal yoldan mücadele yöntemleri tanıtıyor. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz kimyasalsız mücadele tekniğini anlatıp, ‘’Seraların içine güve tuzakları bu zararlıyla mücadelede etkin oluyor. Böylece ilaçlı mücadeleye gerek kalmıyor’’ dedi.

Yenişehir’de sera üretiminin artırılması ve kimyasal ilaç kullanmadan zararlılarla mücadele noktasında çiftçilere eğitim veriliyor. Yenişehir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hakan Aranmaz konu ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Müdürlüğümüz tarafından seraların içine asılan domates güvesi tuzakları bu zararlıyla mücadelede etkin oluyor. Güveler, tuzakların içindeki yapışkan yüzeye yapışıp kalıyor. Böylece ilaçlı mücadeleye gerek kalmıyor ya da daha az ihtiyaç oluyor’’ diye konuştu.  

‘DAHA AVANTAJLI’

Çiftçilerin bu işlemi kendisinin yapmak istemesi durumunda biyolojik ve biyoteknik  mücadele desteklemesinden yararlanabildiğini de ifade eden Aranmaz, ‘’1 dönüm sera için gerekli olan 120 adet feromon tuzağı devlet desteği kapsamında. Serada üretim yapan çiftçilerimiz bu destekten yararlanabilir. Bu yöntem uzun vadede kimyasalla mücadeleye göre daha avantajlı’’ sözlerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!