Sermin hanım mucizesi

Güncelleme Tarihi:

Sermin hanım mucizesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2018 17:24

Dün ilkokul mezunu bir ev kadınıyken bugün üniversitelerde ve belediyelerde verdiği konferanslarla insanları aydınlatan Sermin Cakalıoğlu, yarattığı mucizeyi Hürriyet Bursa’ya anlattı.

Haberin Devamı

Kestel’e bağlı Saitabat Köyü’nde yaşayan dört çocuk annesi ev kadını Sermin Cakalıoğlu, kendisi gibi ilkokul mezunu olan 9 köy kadını ile dernek kurdu. Kadınlar evlerinde yaptıkları salça, reçel ve makarnaları satarak para kazandı. İnşa ettikleri tek katlı binada kahvaltı servisi yapan kadınlar, işlerini büyütüp burayı 2 katlı restoran haline getirdi. Cakalıoğlu, kendilerine imrenen diğer köy kadınlarının kurdukları dernekleri birleştirerek federasyon oluşturdu.

Sermin hanım mucizesi
KÜRSÜDEN ANLATIYOR

Sermin Cakalıoğlu, “Artık köy kadınlarının neler yapabileceğini çok güzel kanıtladık. Saitabat Köyü’ndeki arkadaşlarım ilkokul mezunu olmasına rağmen gelen yabancı turistlerle konuşmak için İngilizce kursuna katıldı, ayrıca diksiyon eğitimi aldılar. Aynı zamanda federasyon oluşturduk, İlkokul mezunu olarak üniversite kürsüsünden başarının sırrını anlatmamız, öğretim üyeleri ile öğrencilerin sorularını yanıtlamamız bizi çok mutlu ediyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!