Başkan Türkyılmaz: Bizimle yeniden Mudanya kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Başkan Türkyılmaz: Bizimle yeniden Mudanya kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2019 17:07

Başkan Türkyılmaz: Bizimle yeniden Mudanya kazanacak

Haberin Devamı

İsmail Hakkı SEYMEN/BURSA,(DHA)- MUDANYA Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’nın 5 yılını şekillendirecek projeleri 'sosyal belediyecilik', 'eğitimde fırsat eşitliği', 'kimlikli turizm' ve 'yerel kalkınma' başlıkları altında anlattı. Yaşam kalitesini geliştiren, işçisiyle, memuruyla, köylüsüyle, kadınıyla, çocuğuyla her bir Mudanyalının kendisini güvende, huzurlu ve mutlu hissetmelerine katkı sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini belirten Başkan Türkyılmaz, “Bizimle, yeniden Mudanya kazanacak” dedi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yeni dönem projelerini düzenlediği basın toplantısıyla tanıttı. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer Belediye Başkanı ve CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Sermin Özensoy, CHP Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, İYİ Parti İlçe Başkanı Osman Özbay, Milli Eğitim ve Milli Savunma eski Bakanı Turhan Tayan, CHP Bursa geçmiş dönem milletvekili İlhan Demiröz katıldı.

İlçenin 5 yılını şekillendirecek projelerini anlatan Türkyılmaz, Mudanya’yı 'sosyal belediyecilik', 'eğitimde fırsat eşitliği', 'kimlikli turizm' ve 'yerel kalkınma' olarak 4 ana başlık altında değerlendirmeye aldıklarını belirtti. Hesap verebilen, kaynaklarını etkin kullanan, tertemiz bir yönetim anlayışıyla, adil, tarafsız, kimsenin ötekileştirilmediği bir Mudanya’yı yaratmış olmanın gururunu yaşadığını belirten Başkan Türkyılmaz, üreten, ürettiğini halkıyla paylaşan etkin belediye yönetimini, 5 yıllık 'yatırım' temasıyla taçlandırmak üzere yola çıktıklarını söyledi. Başkan Türkyılmaz, kamusal yararı ön planda tutarak, şeffaf, katılımcı ve tüm Mudanya’yı kapsayan hizmet anlayışının, yeni yatırım döneminin en belirleyici kılavuzu olacağını vurguladı. Yaşam kalitesini geliştiren, işçisiyle, memuruyla, köylüsüyle, kadınıyla, çocuğuyla her bir Mudanyalının kendisini güvende, huzurlu ve mutlu hissetmelerine katkı sağlayacak projeleri hayata geçireceklerini belirten Türkyılmaz, “Mudanyamızı tanıyoruz. Mudanyalıların temel ihtiyaçlarını biliyoruz. Ekonomik krizin etkilerine karşı yerelde iş yaratarak, üreterek, hakça bölüşerek kazanacağız. Yerelden başlattığımız kalkınmayı, ikinci dönemimizde de sürdüreceğiz. Mudanyalıların refahını temel alan projelerimizle halkımızın yaptığı harcamaların yükünü hafifleteceğiz. Üretim kooperatiflerini teşvik edeceğiz. 30 Mart 2014’te Mudanyalı hemşerilerime ‘Mudanya’da güzel şeyler olacak, Mudanya ile herkes gurur duyacak’ sözünü vermiştim. Yine söz veriyorum. Mudanya ile gurur duymaya devam edeceğiz. Bizimle yeniden Mudanya kazanacak” dedi.

HALK KART- SAĞLIK KART

Başkan Türkyılmaz, “Sosyal belediyecilik” temasıyla hayata geçireceklerini projelerle yaşama yeni bir pencere açacaklarını vurguladı. Zeytin Dalı Projesi kapsamındaki 3 bin kayıtlı ailenin temel ihtiyaçlarını kendi önceliklerine göre alabilmesi için Halkkart- Sağlık Kart uygulamasını başlatacaklarını belirten Türkyılmaz, sağlıklı bir ömrün her insanın en kıymetli hazinesi olduğuna değinirken, bu kapsamda emekli ve yaşlılar için yeni bir yaşam alanı yaratacaklarının altını çizdi. 

ÇAĞRIŞAN ÇOCUK MEYVE ORMANI

Önümüzdeki dönemin en önemli projelerinden birinin Çağrışan Mahallesi’nde belediyeye ait arazide hayata geçirilecek Çocuk Meyve Ormanı Projesi olduğunu kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Çocukların ağaçları tanıması, meyveleri dalından yiyebilmeleri ve doğayla buluşabilmeleri için doğal bir yaşam alanı oluşturulacak” dedi. Mudanya’ya estetik ve tasarımda çağ atlatacak, yalnızca ilçenin değil, Bursa’nın buluşma noktası olacak yeşil alan ve meydanları hayata geçireceklerini belirten Türkyılmaz, "Sokak Hayvanları Köyü projemizle de minik dostlarımıza tedavi, ilaçlama ve kısırlaştırma işlemlerinin yanı sıra konforlu bir konaklama hizmeti sunmaya hazırlanıyoruz” diye konuştu.

KÖYE DÖNÜŞ ÜRETİCİ DESTEK PROJESİ

Kırsal kalkınmayı önemsediğini kaydeden Başkan Türkyılmaz, toprağa değer veren projelerle çiftçinin her zaman yanında yer alacaklarını belirterek, üretimde süreklilik, istihdamın ve gelirin artırılmasını sağlayacak destek programı oluşturduklarını söyledi. Çiftçiye ekim, yetiştirme, ilaçlama, gübre kullanımı, aşılama, ürün toplama gibi bütün aşamalarda ücretsiz mühendislik desteği ve danışmanlık hizmeti sağlayacaklarını vurgulayan Türkyılmaz,  “Köylerimizde yetişen doğal ve organik ürünleri, süs bitkilerini alıcısıyla buluşturacağız. Üreticinin elinde kalan ürünleri belediye olarak satın alıp, ihtiyacı olan ailelere dağıtacağız” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!