Uludağ OSB ve İMO Bursa Şubesi'nden işbirliği protokolü

Güncelleme Tarihi:

Uludağ OSB ve İMO Bursa Şubesinden işbirliği protokolü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 16:38

Uludağ OSB ve İMO Bursa Şubesi'nden işbirliği protokolü

Haberin Devamı

BURSA,(DHA) - İNŞAAT Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi ve Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) arasında imzalanan işbirliği protokolü ile sanayi yapılarının proje denetimi güvence altına alındı.

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak ve Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Uludağ OSB Yönetim Binasında bir araya geldi. Sanayi yapılarının projelerindeki kaliteyi arttırmak için işbirliği yapan İMO Bursa Şubesi ve Uludağ OSB protokol imzaladı. İmza töreninde konuşan İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Albayrak, ülke ekonomisinin önemli saç ayağını oluşturan sanayi yapılarının güvenli olması gerektiğini söyleyerek, “Oda olarak teknik bilgi ve birikimimizle her zaman OSB’lerin yanındayız. Sanayi ekonominin can damarı bu nedenle sanayi yapılarının da kalitesine özen gösterilmeli. Olası bir depremde bu yapıların hasar görmesi veya yıkılması ülke ekonomisi ve sanayicimiz için büyük kayıp olacaktır. Buralarda istihdam edilen çalışanların yaralanması veya yaşamını yitirmesi ise hepimiz için acı bir sonuç olacaktır. 1999 Marmara Depremi’nde yaşadığımız acıları ve kayıpları tekrar yaşamamak için önlemler almalıyız. Sanayi yapılarımızın projelerinin teknik bir denetimden geçmesi kaliteyi ve güveni arttıracaktır” dedi.

Başkan Albayrak, 1 Ocak 2019 yılında yürürlüğe girecek olan Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği’nin de uygulamada değişiklikler getireceğine dikkat çekerek, OSB’lerin teknik desteğe ihtiyaç duyacaklarını hatırlattı.    

TEKNİK DENETİMİN YAPILARININ GÜVENLİĞİ ARTIRILACAK

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın da, imzalanan protokolle bölgedeki yapıların proje aşamasında teknik bir denetimden geçmiş olacağını belirterek, “Sanayi yapılarımızı ve sanayicilerimizi korumak için bu protokolü imzalıyoruz. İMO Bursa Şubesi’nin teknik denetiminin yapılarımızın güvenliğini arttıracağına inanıyoruz” diye konuştu. Protokol törenine, Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Çınar, İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Alper Dağdelen, Korhan Başaralı katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!