Nilüfer Belediyesi, Japon heyeti ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer Belediyesi, Japon heyeti ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 17:21

Nilüfer Belediyesi, Japon heyeti ağırladı

Haberin Devamı

Muammer İRTEM/BURSA, (DHA) – BURSA Nilüfer Belediyesi, Japonya’nın Tokai Belediyesi ile kardeşliğinin 11’inci yılında Tokai Belediye Başkanı Atsuo Suziki ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Nilüfer Belediyesi ile Japonya’nın Tokai Belediyesi arasında 2007 yılında başlayan kardeş kent ilişkileri, Japon heyetin Nilüfer’e gelmesiyle daha da pekişti. İki kent arasında birçok alanda yapılan işbirlikleri ve karşılıklı ziyaretler de bu ilişkileri sağlamlaştırdı. Japon heyeti, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediyesi çaışanları Halk Evi önünde karşıladı.  İki ülkenin de temsilcilerinin Nilüfer Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Şiir Kulesi’nde Türkçe ve Japonca şiirler okudu.  Nilüfer Belediyesi ve Tokai Belediyesi arasında imzalanan kardeş kent protokolünün 11’nci yılı kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “ Tokai-Nilüfer kardeşliğinin en somut projelerinden biri olan personel değişimi programıyla, Nilüfer’de konuk ettiğimiz Shota Aoki de birkaç gündür bizimle birlikte. Kendisinden Sosyal Destek Hizmetleri Uzmanı olarak çok önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum” dedi. İki şehir arasındaki mesafeye rağmen, kültürel ve sportif işbirliğini de büyük bir özveri ve çabayla sürdürdüklerini ifade eden Bozbey, “Bundan 11 yıl önce, kardeşlik protokolümüzü imzalarken, dostum Suzuki ile birlikte ‘Tarihi bir çınar gibi olalım’ demiştik. Bugün, bu çınarın köklerinin ne kadar sağlam olduğunu görüyoruz. Çınarımız daha da büyüyecek, gelişecek ve bu kardeşlik umarım yüzyıllar boyu sürecek. Çünkü bu kardeşliği büyüten, iki ulusun arasındaki köklü bağlar ve barışa olan büyük tutkudur. Yaşasın Nilüfer-Tokai kardeşliği, yaşasın Türkiye, yaşasın Japonya” dedi.

“YENİ PROJELERİ KONUŞACAĞIZ”

İki ülke arasındaki güçlü bağlara dikkat çeken Tokai Belediye Başkanı Atsuo Suzuki, “Türkiye ile Japonya arasındaki ilişkiler uzun yıllara dayanır. 1890 yılında Japonya’da Ertuğrul Firkateyni olumsuz hava koşulları sonucu kaza geçirmişti ve o sırada Japon halkı Türk askerlerine yardım etmişti. Irak-İran Savaşı’nda Türk halkı İran’da kalan Japon halkına yardım etmiştir. Bu olaylardan sonra iki ülke arasında kardeşlik bağları oluştu. 2007 yılında kardeş şehir protokolü imzalandı. Ondan sonra iki şehir halkının dostluğu için projeler ortaya kondu” dedi. Nilüfer ile kardeş şehir ilişkilerinin geçen süre içinde güçlendiğine dikkat çeken Suzuki, “Geçen sürede ilişkiler, çınar ağacının kökleri gibi gelişti ve derinleşti. İlişkilerimizi daha ileriye götüreceğimize inanıyorum. Nasıl çeşitli projeler üretebiliriz diye görüşmek üzere buraya geldim. İlişkilerin daha ileriye gitmesini gönülden dilerim” dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Bozbey ve Tokai Belediye Başkanı Atsuo Suziki iki kentin kardeşliğini 5 yıl daha ileriye götürecek olan protokole imza attı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!