Mudanya'ya Güzelyalı Atatürk Parkı müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Mudanyaya Güzelyalı Atatürk Parkı müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2018 17:44

Mudanya'ya Güzelyalı Atatürk Parkı müjdesi

Haberin Devamı

BURSA,(DHA) - BURSA'nın Mudanya ilçesinde belediye Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'nci etap çalışmalarına başlayabilmesi için açtığı davayı kazandı. Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına tahsis edilen yerin tapudaki tahsisinin kaldırılmasını talep eden Mudanya Belediyesi, açtığı davayı kazandı.

Mudanya Belediyesi, Güzelyalı Atatürk Parkı'nın 2'nci etap çalışmalarına başlayabilmek için açtığı davayı kazandı. Park alanı 8 Temmuz 2010 tarihinde Mudanya Belediye Meclisi tarafından kent meydanı olarak düzenlenmesi şartı ile Büyükşehir Belediyesi’ne 25 yıllığına tahsis edilirken, aradan geçen sürede tahsis amacına uygun olarak hiçbir faaliyet gerçekleştirilmediğinden Mudanya Belediyesi tahsisin kaldırılmasını talep etmişti. Tahsis amacına uygun kullanılmadığına ilişkin Mudanya Sulh Hukuk Mahkemesi’nde tespit davası açılırken,bölgenin tahsis amacına uygun kullanılmadığını bilirkişi raporuyla da belgelendi. Bu mahkeme tespitiyle Mudanya Kaymakamlığı Tapu Müdürlüğü’ne başvurulurken, tahsisin kaldırılmasını reddeden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’ne dava açıldı. Bursa 2. İdare Mahkemesi, uzun zaman tahsis amacına uygun herhangi bir çalışma yapılmadığı gerekçesiyle Mudanya Belediyesi’nin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemeye başlaması gerektiği yönünde karar verdi. Mahkeme, “Davacı idarenin Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemenin yapılması yönündeki çalışma planının kamu yararına daha uygun olduğu, uzun süre tahsis amacına uygun bir çalışma yapılmadığından kamu yararına aykırı bir vaziyette bulundurulan dava konusu yerin davacı idarenin yapmak istediği proje ile bir an önce bağının sağlanarak kamu yararına uygun hale getirilmesi gerektiğine” hükmetti.

“MUDANYALILARA ARMAĞAN EDECEĞİZ”

Mudanya için hayata geçirdikleri projelerin geçmiş yıllarda olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi tarafından engellenmeye çalışıldığını kaydeden Başkan Hayri Türkyılmaz, “Mudanya Belediye Meclisi 7 Haziran 2016 tarihli toplantısında tahsisin kaldırılmasına ilişkin karar almıştır. KararıMudanya Tapu Müdürlüğü’ne gönderilerek tahsisisin kaldırılmasını talep ettik. Tahsisin kaldırılması için Büyükşehir Belediyesi'nin muvafakatine ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Tahsis kararının kaldırılmasına muvafakat verilmesi amacı ile yaptığımız yazışmalara Büyükşehir Belediyesi yetkili birimleri tarafından dönüş yapılmadı. Bursa 2. İdare Mahkemesi, uzun zaman tahsis amacına uygun herhangi bir çalışma yapılmadığı gerekçesiyle bizleri haklı buldu ve Mudanya Belediyesi tarafından Atatürk Parkı ile entegre bir düzenlemenin yapılması yönünde karar verdi. Hemen, mahkeme heyetinin de karar altına aldığı gibi, Atatürk Parkı’nın 2. Etap Projesi’ne başlayacak ve Mudanyalılara armağan edeceğiz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!