Minikler diş sağlığını 'Hayat'ta öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Minikler diş sağlığını Hayatta öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 13:27

Minikler diş sağlığını 'Hayat'ta öğrendi

Haberin Devamı

Muammer İRTEM/BURSA,(DHA) - BURSA’da Özel Hayat Hastanesi, Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında Kavram Koleji öğrencilerini ağırladı.

Hayat Hastanesi yöneticileri ve doktorları tarafından karşılanan Kavram Koleji anaokulu öğrencilerine hastane ve diş ünitesi gezdirildi. Miniklere Diş Hekimi Semra Güler Beşer tarafından, ağız ve diş sağlığı taraması yapılarak, diş fırçalama tekniği ve fırçalama alışkanlığının kazandırılması yönünde uygulamalı eğitim verildi. Miniklere vücut sağlığının ağız ve diş sağlığını korumaktan geçtiğini anlatan Diş Hekimi Beşer, diş sağlığını korumak için şekerli yiyeceklerden uzak durulmasını ve günde 3 defa dişleri fırçalamaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

"ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİK"

Kavram Koleji öğrencilerinin ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan Diş Hekimi Semra Güler Beşer, “Küçük yaşta ağız ve diş sağlığına dikkat edilmesinin ileriki yaşlarda karşılaşılabilecek ciddi sağlık problemlerinin önüne geçiyor. Biz de küçük konuklarımıza bu hassasiyetin önemine dikkat çekerek, önemli bilgiler verdik ve ziyaret vesilesiyle hepsinin dişlerini kontrol ettik. Öğrencilere tedavi yapılan ortamları gezdirerek, ağız ve diş sağlığı bakımını maket üzerinden anlattık” dedi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!