Bursa'da geleneksel tıp ile tedavi imkanı

Güncelleme Tarihi:

Bursada geleneksel tıp ile tedavi imkanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2019 14:31

Bursa'da geleneksel tıp ile tedavi imkanı

Haberin Devamı

Berktuğ ÖNCÜ/BURSA,(DHA)-BURSA İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Merkezi'ne (GETAT) gelen hastalar, alanında uzman doktorlar tarafından uygulanan hacamat, ozon, akapunktur ve hipnoz gibi yöntemlerle şifa buluyor.

Bursa'da, Nisan ayında hizmete giren GETAT Merkezi hakkında açıklamalarda bulunan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, merkezden 8 ay içerisinde binlerce kişinin faydalandığına dikkat çekti. GETAT kampüsü içerisinde tamamlayıcı tedavide kullanılan bitkilerin bulunduğu, 2 bin 475 metrekare alana sahip GETAT Merkezi'nde bir çok uygulamanın yapılabildiğine dikkat çeken Dr. Akan, "Merkezimizde; ozon terapi, mezoterapi, homeopati, fitoterapi, kupa tedavisi (hacamat), proloterapi, akupunktur, hipnoterapi, müzik tedavisi ve apiterapi uygulamalarında hizmet veriliyor. Bu uygulamalar 5 bin yıldır dünya tarihinde olan uygulamalar. Bütün uluslar tarafından kullanılmış geleneksel tedavi yöntemleridir. Buradaki misyonumuz geleneksel uygulanan tedavileri tıbbi ortama aktarmak, bunların klinik çalışmalarını yapmak ve modern tıbba destek olarak tamamlayıcı sağlık hizmeti sağlamaktır. Örneğin, ağrı tedavisinde, uyku bozukluklarında, kilo verdirme ve sigara bıraktırmada akupunktur; depresyon, anksiyete (panik atak), obezite ve sigara bağımlılığında hipnoz; ağrı tedavilerinde destek amaçlı olarak mezoterapi; diyabet, dolaşım bozukluğu, astım gibi hastalıklarda ozon tedavisi başta olmak üzere daha farklı çeşitli yöntemler, burada tıbbi tedaviye destek amaçlı kullanılmaktadır" dedi.

KAPSAMLI TEDAVİ YÖNTEMLERİ 

Merkezin Türkiye'de en çok uygulama alanı bulunan GETAT Merkezleri'nden biri olduğunun altını çizen Dr. Akan, " Diğer GETAT Merkezlerinden farklı olarak burada apiterapi, homeopati, ozon tedavisi gibi yöntemler de kullanılıyor. GETAT Uygulama Merkezi'ne başvuran hastalar önce GETAT sorumlu hekimi tarafından gerekli tüm tetkikler yapılarak değerlendiriliyor. Ardından en doğru geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulaması seçilerek tedavisine devam ediliyor. Tedavi hizmetlerimiz, kesinlikle modern tıp hizmetlerine tamamlayıcı olacak şekilde veriliyor ve alanında özel eğitim almış, sertifikalı uzman doktorlar tarafından uygulamalar gerçekleştiriliyor" diye konuştu. GETAT Merkezi'nin aynı zamanda bir eğitim merkezi olduğuna da dikkat çeken Dr. Akan, "Merkezimizde ruhsat alınmasıyla birlikte hekimlerimize yönelik sertifikalı eğitimler verilmeye başlandı. Bu doğrultuda isteyen hekimlerimiz, alanında uzman kişilerden hipnoz, ozon terapi, homeopati, fitoterapi gibi konularda eğitim alarak sertifika almaya hak kazanabiliyorlar" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!