Adalet’i resmettiler bisiklet kazandılar

Güncelleme Tarihi:

Adalet’i resmettiler bisiklet kazandılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2018 10:20

Adalet’i resmettiler bisiklet kazandılar

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA) -BURSA Barosu’nun, Bursa Çimento ana sponsorluğunda ortaokul öğrencileri arasında bu yıl 11. kez düzenlediği “Çocuk ve Hukuk” konulu resim yarışmasının ödülleri törenle verildi.

Bursa Adalet Sarayı Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Bursa Barosu Başkanı Avukat  Gürkan Altun ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra, avukatlar, Bursa 2. Çocuk Mahkemesi Hakimi Nuray Şakrak, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin, Bursa Çimento Genel Müdürü Osman Nemli ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nalan Tüzel, sponsor firmalar Galeri Aydın, Unpa Pastaneleri, Seç Kurye, Köseleciler Limited Şirketi, Demircioğlu Fırını ve İmak Ofset’in yetkili ve temsilcileri ile öğrenciler, resim öğretmenleri, okul yöneticileri katıldı.

Osmangazi, Yıldırım ve Nilüfer ilçelerinde bulunan ve çağrı yapılan 188 okuldan 37’sinden 274 resim gönderilen yarışmanın ödül töreninin açılış konuşmasını Bursa Barosu Başkanı Avukat Gürkan Altun yaptı. Altun, her zaman çocuk haklarını savunan ve bu konuda çalışmalar yapan Bursa Barosu’nun, başta eğitim hakkı ve cinsel istismar olmak üzere eğitimlere devam edeceğini söyledi. Dünya Çocuk Hakları Günü ile ilgili genel bilgilendirme de yapan Altun, “Çocuklarımız olmasaydı bu yarışmayı 11 yıldır sürdürmemiz mümkün değildi” dedi ve özveriyle çalışan seçici kurul üyelerini, çocukları bu yarışmaya hazırlayan, özendiren resim öğretmenlerini ve hukuk, hak ve adalet kavramlarını kendi bakış açılarıyla resmeden tüm öğrencilere teşekkür etti.

Yarışmanın ana sponsoru Bursa Çimento Fabrikası’nın Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Nalan Tüzel,  çocuk ve çocuk hakları dendiğinde ilk akla gelen kurumlardan biri olan Bursa Barosu ile “çocuklar geleceğimizdir” düsturuyla çocuklara ve eğitime tam destek veren Bursa Çimento gibi iki önemli kurumun üyesi olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Tüzel, Bursa Çimento’nun Adliye yakınında bulunan merkez ofisinde sergi salonu bulunduğunu, bu salonun kullanılması ve ellerinde gelen katkı ve desteği sağlama konusunda Bursa Çimento Ailesi olarak söz verdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, Ayşen Bürksu başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Temsilcisi Resim Öğretmeni Tamer Erim, Emekli Resim Öğretmeni Nuriye Balak, resim öğretmenleri Ceyhan Özer, Ömer Faruk Kaya, Gönül Kaya, Mert Ünlüsoy, Hülya Yaz, UÜ Eğitim Fakültesi Resim-İş Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Müge Gültekin, Avukat Ebru Piri Kaya, Av. Pelin Yılmaz ve Avukat Neslihan Aktosun’dan oluşan jürinin ödüle değer gördüğü resimlerin sahibi öğrenciler birer birer sahneye çağrıldı. Başarı ödülü olarak 6 öğrenci bisiklet kazanırken, tüm eserlerin sahiplerine resim malzemeleri hediye edildi. Jüri üyelerine de plaket verildi. Yarışmada dereceye giren öğrenciler ve okulları şöyle: 5-6. sınıflar kategorisi başarı ödülleri: Ecir Naz Küçükaslan (Büyükşehir Belediyesi Zafer Atıcılar Ortaokulu), Yağmur Başkaya (Bursa Özel Final Ortaokulu), Halim Fikret Kısaç (Cebir Okulları) 7-8. sınıflar kategorisi başarı ödülleri: Zelal Azra Aslan (Dilek Özer Ortaokulu), Sara Dababo (Şehit Piyade Er Nezir Akgül Ortaokulu), Hatice Nur Hafızoğlu (Şükrü Naili Paşa Ortaokulu)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!