Kavuşmayı bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Kavuşmayı bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2018 09:31

33 yıldır görmediği babasına kavuşmak için gün sayan Sabine Ages, Bursa’da yaşayan babası Adem Rençber’le buluşacağı günü iple çekiyor.

Haberin Devamı

Almanya’nın Köln kentinde doğduğu günden bu yana görmediği babasını arayan Sabine Ages, 33 yılın ardından babasına kavuşmanın mutluluğuyla uçağa bineceği günü sabırsızlıkla beklediğini söylüyor. Konuşurken gözyaşlarına hakim olamayan Sabine, babasının ailesiyle birlikte 70’li yıllarda Almanya’ya geldiğini daha sonra annesiyle tanıştığını, askerlik hizmetini yapmak için Türkiye’ye döndüğünü anlattı.

‘ÖLMEDEN ÖNCE ANLATTI’

Sabine Ages, “Anneme askerlik görevimi bitireyim davet edersin gelirim diyor. Babam askerdeyken annem onu arıyor ve ben başkasıyla evleniyorum deyip birlikteliği bitiriyor. Babamın Türk olduğunu öğreniyorum sonra. Anneme sürekli sormama rağmen bir türlü adını ve kim olduğunu söylemedi bana. 2017 yılında anneannem rahatsızlandı ve onun yanında kaldım bu dönemde. Anneannem bana babamın çok iyi bir insan olduğunu, sürekli beni aradıklarını ve sorduklarını söyledi. Annemin yalan söylediğini babamın askerliğe gitmek zorunda olduğunu, annemin de kendisine başka bir adam aradığını ve bu şekilde olayı kapattığını anlattı. Bunun üzerine sürekli babamın nerede olabileceğini araştırmaya başladım ve Bursa’da yaşadığını öğrendim. Sosyal medya üzerinden mesaj yollayıp iletişime geçtim. Şu an kendisiyle sosyal medya üzerinden görüşüyorum. Onunla görüşmek için Türkiye’ye gideceğim. Çok heyecanlıyım ve sabırsızlanıyorum. Babamı çok merak ediyorum. Onu ilk defa göreceğim. Ona sarılmak istiyorum. Babam hep aramış beni ümidini hiç yitirmemiş. .
Hürriyet’in ulaştığı Sabine’nin babası Adem Rençber ise konu hakkında konuşmak istemediğini belirterek, daha sonra bir açıklama yapacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘BEKLE BENİ GELİYORUM’

Kavuşmayı bekliyor

Adem Rençber’in arkadaşı olan ve babası Adem Rençber’i bulmasında yardımcı olan İbrahim Çiftçi, “45 yıldır Almanya’dayım. Adem’le gençlik yıllarından arkadaşım. Kızından haber almak istemesine ben şahidim. İzne gittiğimde hep karşılaşıyorduk. Hep soruyordu. Sabine altı yaşındayken annesinin kapısına dayandım. Babası görmek istiyor dedim. Dört beş çocuk... Sabine seçiliyordu çocuk yaşta. Adeta ‘Ben Türküm’ diyordu. Sabine’nin annesi bir türlü izin vermedi. Ama Sabine kendisi araştırıp buluyor. Sonunda Adem beni arayıp ‘Kızım beni buldu’ deyince haberdar oldum. Sonuçta Sabine ile buluştum. Sabine ile Mayıs ayında birlikte gitmek üzere sözleştik. Ama o bekleyemedi. 15 Nisan’a bilet almış. Şimdi tek başına Türkiye’de babasıyla buluşacak” dedi.
Çiftçi, Sabine’nin kayıtlara geçmese de bir Türk adına sahip olduğunu da belirterek, “Sabine’nin annesi hamile olduğunu söyleyince Adem, ‘bir adı da Gül olsun’ demiş. Maalesef kayıtlarda yok. Ama o aslında Sabine Gül Ages” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!