Karacabey, yerli elektrikli otomobil için nitelikli personel yetiştirmeye hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Karacabey, yerli elektrikli otomobil için nitelikli personel yetiştirmeye hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2020 15:01

Karacabey, yerli elektrikli otomobil için nitelikli personel yetiştirmeye hazırlanıyor

Haberin Devamı

Yasin KESKİN/KARACABEY(Bursa),(DHA)-YERLİ otomobil üretimine ev sahipliği yapacak olan Bursa’da, elektrikli araç motorları üzerine bölüm açılması için de çalışmalar başlıyor. Belediye Başkanı Ali Özkan ile bir araya gelen Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hikmet Tetik, Karacabey’de elektrik araç motorları üzerine bölüm açmak için girişimlerde bulunacaklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da kurulması talimatını verdiği yerli elektrik araç fabrikasıyla birlikte, Bursa için önemli bir gelişme yaşanmıştı. Önceki gün Belediye Başkanı Ali Özkan ile bir araya gelen Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hikmet Tetik ve okul idarecileri Cengiz Puşulu, Said Eroğlu ve Osman Öztürk ile Sefer Yağız, elektrikli araç motorları üzerine bir bölüm açmak için girişimlerde bulunacaklarını açıkladı. Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Bursa’daki 100 meslek lisesi içinde motor bölümü olan 6 okuldan biri olduklarını belirten lise müdürü Hikmet Tetik, bu avantajın yeni teknoloji elektrikli araç motorları üzerine açılacak bölüm için de önemli bir etken olacağını vurguladı.

“EĞİTİMDE CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELECEK”

Belediye Başkanı Ali Özkan da ziyarette yaptığı açıklamada, “Böyle bir çalışma, istihdam anlamında da ilçede önem arz etmekte. Buna okulumuzun potansiyeli de uyuyor. Bildiğim kadarıyla Bursa’da elektrikli motor ile alakalı teknik bölüm bir tane açıldı ve henüz faaliyete geçmedi. Okul müdürümüz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımız Naci Güncü ile bu konuyu yakından takip edip, ilçemize böyle bir eğitimi kazandırmak için gayret göstereceğiz. Bu sayede inanıyorum ki Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, öğrencilerimiz için de eğitimde cazibe merkezi haline gelecek’’ dedi. Teknik eğitimin önemli olduğuna da vurgu yapan Özkan, ‘ara eleman değil aranan elaman’ sloganına dikkat çekerek, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Gemlik’e yakınlık avantaj Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hikmet Tetik ise, “Bursa’daki 100 okul içerisinde motor bölümü olan 6 okul arasındayız. Ama şimdi Bursa bölgesinde elektrikli otomobiller için de dal açılıyor. Bizim okulumuzun da yerli arabanın imal edileceği Gemlik’teki fabrikaya konum itibariyle yakın bir bölgede olması önemli bir etken olabilir. Biz de belediye başkanımız ve Karacabey Ticaret Sanayi Odası başkanımız ile birlikte bu konuyu gündeme alarak, ilçemize böyle önemli bir bölümü kazandırmak için gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

Lise müdürü Tetik’in, yakın zamanda Belediye Başkanı Özkan ve KTSO Başkanı Naci Güncü ile tekrardan bir araya gelerek, konuyu birlikte değerlendirip birlikte talepte bulunacakları öğrenildi. Öte yandan, ziyaretin sonunda okul yönetimi, Karacabey Belediyesi’nin liselerine yaptıkları katkılardan ötürü, makine teknolojisi öğrencileri tarafından CNC makinelerde işlenerek yapılan satranç takımını Başkan Özkan’a hediye etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!