Karacabey Belediyesi, personelini siber saldırıya karşı eğitiyor

Güncelleme Tarihi:

Karacabey Belediyesi, personelini siber saldırıya karşı eğitiyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2018 12:03

Karacabey Belediyesi, personelini siber saldırıya karşı eğitiyor

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/KARACABEY (Bursa),(DHA)- BURSA'nın Karacabey Belediyesi kullanılan bilişim ve veri tabanlarının siber saldırılara karşı korunması için personeline eğitim verdi. Eğitimin amacının yaşanabilecek olumsuzluklara önlem amaçlı olduğunu belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “Aksaklık ve olumsuzlukla karşılaşılmaması için bu eğitimleri veriyoruz” dedi.

Dijital belediyecilik anlayışı doğrultusunda teknolojiyi yakından takip eden Karacabey Belediyesi çalışanlarının siber güvenlik alanında etkin olmaları için eğitim verildi. Belediye’nin meclis toplantı salonunda gerçekleşen eğitimde, bilgisayar kullanan personel ile daire müdürleri yer aldı. Bilgi güvenliği konusunda eğitimin verildiği etkinlikte meydana gelebilecek olan siber saldırılara karşı ne tür adımların atılacağı konusunda sunum yapıldı.

‘TEKNOLOJİYİ YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ’

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, dijital belediyecilik anlayışı doğrultusunda teknolojiyi yakından takip ettiklerini belirterek, “3T hedeflerimiz arasında tarım, turizm ve teknolojik yatırımlarımız var. Bu kapsamda halkımıza hizmette teknolojinin tüm imkanlarını kullanmaya ve pratik olmaya özen gösteriyoruz. Ancak bu teknolojinin beraberinde getirdiği bazı hassas noktalar var. Bu noktada gerek personel gerekse vatandaşlarımızın aksaklık ve olumsuzlukla karşılaşmaması için bu eğitimleri veriyoruz” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!