İnegöllü mobilyacıların Hindistan çıkarması

Güncelleme Tarihi:

İnegöllü mobilyacıların Hindistan çıkarması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 15:03

İnegöllü mobilyacıların Hindistan çıkarması

Haberin Devamı

BURSA,(DHA) - İNEGÖL Mobilya Sanayicileri Derneğinin organize ettiği IIFF Hindistan Mobilya Fuarı'nın ikincisi Mumbai kentinde yapılan açılış töreniyle başladı. 
7500 metrekare alana kurulan fuarda İnegöl'den 45 firma 3500 metrekare yer aldı. Konu ile alakalı bir açıklama yapan İMOS Başkanı Okan Güler "Hindistan bizim hedef pazar olarak belirledğimiz bir ülke. Bundan 3 yıl önce alım heyeti getirerek başladığımız Hindistatn çalışmalarımız bugün ikincisini yaptığımız bir fuara dönüştü. Yaptığımız fuar gerek İnegöllü üreticilerimiz tarafından gerek diğer illerde faaliyet gösteren mobilya üreticileri bakımından gerekse Hintli mobilyacılar tarafından büyük ilgi görüyor. Hindistan İnegöl için Türk mobilya sektörü için gerekli bir pazar. Ama her pazarda olduğu gibi Hindistan içinde devamlılık gerekiyor. Bizler kurum olarak bu ısrarımızı sürdürüp inşallah Hindistan mobilya ithalatından daha fazla pay almaya çalışacağız" dedi.
İMOS olarak hedef pazar çalışmalarına devam ettiklerini belirten Başkan Okan Güler "Bildiğiniz gibi bu yıl hem Güney Kore'de hem Hindistan'da fuarlara katıldık, Güney Afrika ve İngiltere'de ise ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl Güney Afrika'da da bir fuar katılımı yapmayı istiyoruz. İnegöl mobilya ihracatının çeşitlenmesi için bu tip organizasyonların artması gerekiyor. Bazı firmalarımız Hindistan'da başarılı olurken bazıları Güney Afrika'da başarılı olabilir. Bu sebeple çeşitliliği artırmamız ve Orta Doğu- Kuzey Afrika pazarlarına alternatif oluşturmamız lazım" diye konuştu.
Fuara katılım göstererek projeye destek olan tüm katılımcılara teşekkür eden Okan Güler, "Bu çalışmaları başlatan Ticaret Odası Başkanımız Yavuz Uğurdağ'a ve bu fuarda bizimle beraber olan Ticaret Odası Meclis Başkanımız Mahmut Demirtaş'a da teşekkür ederim" diyerek sözlerini tamamladı.
(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!