Beş aylık bebeğe karaciğer nakli

Güncelleme Tarihi:

Beş aylık bebeğe karaciğer nakli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2018 09:43

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ilk kez 5 aylık bir bebeğe karaciğer nakli yapıldı. Böylece Tıp Fakültesi Hastanesi Organ Nakli Koordinatörlüğü, 450’inci karaciğer nakline imza atmış oldu.

Haberin Devamı

Beş aylık bebeğe karaciğer nakli
Ayfer ve Karaman Türk’ün beş ay önce dünyaya gelen ve bir ay önce karaciğer yetmezliği teşhisi konulan minik Irmak’a başarılı bir karaciğer nakli ameliyatı yapıldı. Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya ve Uzman Doktor Ziya Dündar tarafından gerçekleştirilen ameliyatta, babasından alınan karaciğer minik kıza nakledildi.

GÜLÜCÜKLER SAÇIYOR

Önceleri nefes almakta zorlanan minik bebek, ameliyat sonrası etrafa gülücükler saçarak rahat nefes alıyor. Ameliyattan sonra Irmak Türk’ün takibini yapan Uzman Doktor Taner Özgür, “Hastamız bize başvurduğunda dört aylıktı. Sarılık şikayetiyle geldi. Yapılan tetkiklerde karaciğer bozukluğu tespit edildi. Karaciğer yetmezliği teşhisi konuldu ve nakil kararı alındı. Babasından alınan karaciğer hastanemizde bu yaşta bir hastaya ilk kez yapıldı. Ameliyat oldukça başarılı geçti” dedi.
Organ nakli başarılı geçen minik Irmak’ın anne ve babası ise “Çocuğumuzu sarılık şikâyetiyle hastaneye kaldırdık. Burada yapılan tetkiklerde sarılık teşhisi konuldu. Doktorlar nakil yapılacağına karar verdi. Ameliyatı başarılı geçti ve sağlığına kavuştu. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!