Valilik ve MAKÜ arasında işbirliği protokolü

Güncelleme Tarihi:

Valilik ve MAKÜ arasında işbirliği protokolü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2019 17:40

Valilik ve MAKÜ arasında işbirliği protokolü

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR Valiliği'nin uyuşturucuyla mücadele kapsamında uygulamaya koyduğu 'Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum' projesi kapsamında Valilik ile Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Valilik toplantı salonundaki imza törenine Vali Hasan Şıldak, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca, İl Sağlık Müdürü Reha Sermed Aygören ile İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Sevinç Sütlü katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Hasan Şıldak 'Umuda Kapı Açıyorum, Hayata Tutunuyorum' projesinin geçen 7 ayda iyi bir mesafe aldığını söyledi. Şıldak, "Yaklaşık bir ay önce Ticaret ve Sanayi Odamızla bir işbirliği geliştirerek odamızı projemizin ortakları arasına almıştık. Bugün de ilimizin güzide kuruluşu Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'ni projemize dahil ederek projemizi daha güçlü bir hale getiriyoruz ve daha geniş bir alanda uygulanmasını geçerli kılacağız" dedi.

Projeye dahil olan 83 genç bulunduğunu aktaran Vali Hasan Şıldak, "76'sı madde bağımlısı, 7 vatandaşımız ise alkol bağımlısıdır. Projemiz daha çok madde bağımlılarına odaklanmış olarak çalışıyor. Proje kapsamındaki 83 kişiden 11'i ile irtibatımızı kaybettik. Çok doğaldır ki çok meşakkatli bir süreç olan bağımlılıktan kurtulma sürecinde bu ölçüde fire vermemiz aslında önemli bir sayıyı işaret etmemektedir" diye konuştu.

Projenin en önemli özelliklerinden birisinin hayata tutunmaya karar veren insanlara iş imkanları sağlama girişimleri olduğunu vurgulayan Vali Hasan Şıldak, şöyle dedi:

"Bugün itibariyle 25 gencimiz çalışıyor. Bunların 21'i İŞKUR TYP programı çerçevesinde kamu kurum ve kuruluşlarında 6 ay süreli istihdam ediliyor. 4'ü ise Ticaret ve Sanayi Oda'mızla yaptığımız protokol çerçevesinde özel sektör kuruluşlarında geçen hafta işe başlattık. MAKÜ ile imzalayacağımız projeyle yeni bir süreci başlatıyoruz. Üniversite gençliğimiz de çalışma alanımızın kapsamına giriyor. Bilindiği gibi MAKÜ her yıl büyüyen, gelişen, kendini yenileyen bir üniversite ve 35 bin civarında bir öğrenciye sahip. Malum ki uyuşturucu bataklığına sürüklenenler daha çok genç yaştaki insanlar. Lise çağlarından başlayarak genç kuşaklar maalesef bu hastalıkla, bağımlılıkla karşı karşıya kalıyor. Çok kolay ulaşılabilen, çok ucuza mal edilebilen ancak bir kere denenmek maksadıyla bile olsa tanışıldıktan sonra insanın peşini bırakmayan, hücrelerine nüfuz eden bu hastalık bizim sosyal bir yaramız. Çağımızın ve ülkemizin en önemli problemlerinden. Artık tonlarca yakalanan uyuşturucu maddeleri görüyoruz. Devletimizin, hükümetimizin bu konudaki kararlı mücadelesini hep birlikte görüyoruz. Özellikle İçişleri Bakanlığımız bu hususta son derece duyarlı, önemli farkındalık oluşturucu çalışmaları da ihmal etmiyor. Hem kolluk güçlerimiz marifetiyle mücadele sürdürülüyor hem de bizzat Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'nun talimatı üzerine bütün il ve ilçelerde konunun üzerinde hassasiyetle duruluyor. Biz bunun bir adım ötesine geçmek suretiyle sosyal bir problem olarak da bu konuya çözüm arama ve farkındalık oluşturma, aynı zamanda da toplumun tüm dinamiklerini harekete geçirmek istiyoruz. Burdur'da şu an projemize destek son derece güçlü. Halkımızın, bütün paydaşlarının desteği had safhada. Paydaşlarımıza ve emeğe geçen tüm arkadaşlarımıza, proje sorumlularımıza çok teşekkür ediyorum."

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz da "Ülkemizin önemli sosyal problemlerinden birisi olan bağımlılıkla mücadele projesine her türlü desteği verebileceğimizi daha önce ifade etmiştim. Üniversite olarak bu projenin üç noktasında çok anlamlı olarak yer alacağız. Birincisi üniversitemizin alanında uzman akademik personelinin projeye fikri anlamda destek vermesi. Her akademik personel bu projenin doğal bir fikir yürütücüsü haline dönüşecek. İkinci aşamada bağımlılık riskiyle muhatap olmuş öğrencilerimizi titiz bir çalışmayla ortaya çıkartıp onların bu illetle, bu zararlı alışkanlıklarla mücadele ederek sağlıklı birer bireye dönüştürerek topluma kazandırılması konusunda etkin bir çalışma yürüteceğiz. Üçüncü aşama da bütün üniversite öğrencilerinin ve camiasının bu projenin gönüllü uygulayıcısı olmasını sağlayacağız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!