Burdur'dan İdlib'e yardım kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Burdurdan İdlibe yardım kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2020 11:07

Burdur'dan İdlib'e yardım kampanyası

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da Sivil Toplum Kuruluşları İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda Suriye'nin İdlib şehrindeki yardıma muhtaç kişiler için yardım toplama kampanyası başlattı.

Konuyla ilgili olarak Taşoda'da basın açıklaması düzenlendi. Toplantıya AFAD İl Müdürü Yasin Tokgöz, İl Müftüsü Enver Türkmen, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karaca ile ildeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

AFAD Müdürü Yasin Tokgöz, "Suriye'de 2011 yılından bu yana başlayan iç savaş sonrasında milyonlarca insan yerinden, yurdundan oldu. Yakın zamanda İdlib bölgesinde yapılan saldırılar sonrasında maalesef 1300'e yakın sivil vatandaş hayatını kaybetti. 4 milyona yakın nüfusu olan İdlib bölgesinden ülkemize doğru çok büyük bir göç dalgası oluşmuş bulunmakta. Şu ana kadar ülkemiz sınırına gelen Suriyeli kardeşlerimizin sayısı 300 bine yaklaştı. Bu sayının ilerleyen süreçte 1 milyona yaklaşabileceği öngörülmekte. Mevsimin kış olmasından dolayı sınırımıza gelen Suriyeli kardeşlerimizin durumu hem yazılı hem görsel basında hem de sosyal medyada gördüğümüz üzere insan yüreğinin dayanmayacağı şartlar altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Biz de Burdur olarak bu duruma kayıtsız kalmak istemedik. İlimizde bulunan STK'larla ne yapabiliriz konusunda istişare ettik. Bütün STK'ların katılımı ile Sayın Valimizin de uygun görmesiyle bu yardım kampanyasına başlamış bulunuyoruz" dedi.

Tokgöz, kampanyaya başlamadan önce bölgedeki Suriyelilerin temel ihtiyaçlarıyla ilgili bir çalışma yaptıklarını da kaydederek, "Hatay, AFAD Müdürlüğü ile irtibata geçtik. Çadır başta olmak üzere, battaniye, mont, atkı, bere, bot, un, kuru gıda, çocuk bezi, yatak gibi acil temel ihtiyaçları var. Biz de ilimizdeki yardım kampanyası kapsamında Sayın Valimizin talimatlarıyla il müdürlüğümüz koordinesinde Ziraat Bankası'nda bir acil yardım hesabı açtık" diye konuştu.

İl Müftüsü Enver Türkmen de şöyle dedi:

"Hem millet olarak hem de geçmişten gelen bir geleneğin mensupları olarak bu tür yardımlarda her zaman önde olmuşuzdur. Yardıma muhtaç olan kim olursa olsun onun yardımına koşmak bizim görevimizdir. Biz geçmişte Yahudilere bile kucak açmış bir milletiz. Mazluma dini, milliyeti, kavmi sorulmaz. Mazlum hangi dine, hangi millete mensup, olursa bizim görevimiz ona yardımcı olmaktır. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bugün ve bugünden sonra da bize yardım elini uzatan herkese yardımcı olmak bizim görevimizdir. Gerçekten İdlib'de büyük bir dram söz konusu. 300 bin insan çamurun içerisinde. Bizim sınırımız kenarında bombadan kurtulan insanların mevsim gereği soğuktan donmamaları için kısa zamanda hepimiz elimizden geleni yapacağız."

Yardım kampanyasının 24 Ocak'a kadar süreceği kaydedildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!