Burdur'da kutsal emanetler sergisi

Güncelleme Tarihi:

Burdurda kutsal emanetler sergisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 15:49

Burdur'da kutsal emanetler sergisi

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da İl Müftülüğü tarafından hazırlanan kutsal emanetler fotoğraf sergisi açıldı.

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim döneminde Mısır'dan İstanbul Topkapı Sarayı'nda getirilen ve Hazreti Muhammed ile diğer peygamberlerin kutsal emanetlerinin fotoğraflarının bulunduğu serginin açılış törenine Vali Hasan Şıldak, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül, Emniyet Müdürü Arif Çankal, İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Kılıç, İl Müftüsü Hıdır Bayrak ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Hıdır Bayrak, "Mevlidi Nebi Haftası'nda Peygamberimizi daha iyi tanıyor ve tanıtıyoruz. Türk toplumu olarak peygamber sevgisi fevkalade yüksek seviyededir" dedi.

Vali Hasan Şıldak, Mevlit Kandili'nin bu yıl ilk defa Hicri takvime göre kutlandığını belirterek, "Önceki senelerde Miladi takvime göre Mevlit Kandili'ni idrak ediyorduk. Bu yıl Hicri takvime göre kutlamış olacağız" diye konuştu.

Konuşmalardan sonra kutsal emanetler fotoğraf sergisi Vali Şıldak ve protokol üyeleri tarafından açıldı. Vali Şıldak'a, Pazar Camii İmam Hatibi Mücahit Yılmaz tarafından sergilenen kutsal emanetlerle ilgili bilgi verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!