Burdur'da Gaziler Günü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Burdurda Gaziler Günü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 16:04

Burdur'da Gaziler Günü kutlaması

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla program düzenlendi.
Cumhuriyet Meydanı'ndaki düzenlenen Gaziler Günü programına Vali Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Hasan Okyar ile protokol üyeleri ve vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Burdur Temsilcisi Hasan Okyar, "5 bin 713 şehit verdiğimiz Sakarya Meydan Muharebesi'nin muzaffer Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türk milleti adına gazilik ve mareşallik unvanı tevcih edilmiştir. Mustafa Kemal Atatürk milleti tarafından gazilik unvanı verilen ilk askerdir. Bugün gazilerin onur günüdür. Gazi, serden ve yardan her koşulda vatan, bayrak, ezan, namus ve Allah aşkına mermiler, şarapneller arasına bedenini sokan, ay yıldızlı bayrakta bir damla kan olabilmek isteyendir" dedi.
Bir öğrenci tarafından 'Gazi' adlı şiir okunmasının ardından protokol üyeleri Muharip Gaziler Derneği temsilciliğini ziyaret etti. Burada konuşan Vali Hasan Şıldak, "Bugün anlamlı günlerimizden birini kutluyoruz. Gaziler Günü'müz bütün gazilerimize, gazilerimizin ailelerine kutlu olsun. Bütün çalışma arkadaşlarımla birlikte gazilerimizin yanındayız. Gerek gazilerimiz, gerek hayatını kaybeden şehitlerimiz bizler için en kutsal değerlerimizdir. Bütün şehit ailelerimize ve gazilerimize uzun ömürler diliyoruz. Hepsine şükranlarımızı ifade ediyoruz" diye konuştu.
Daha sonra protokol üyeleri şehit aileleri ve gazilerle Göl Polis Tesislerinde öğle yemeğinde bir araya geldi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!