Burdur kadına şiddete karşı yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Burdur kadına şiddete karşı yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2018 14:39

Burdur kadına şiddete karşı yürüdü

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yürüyüş yapıldı.

Şeker Meydanı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Burdur Valisi Hasan Şıldak ve eşi Fatma Nur Şıldak, Garnizon Komutanı Albay Hakan Tutucu ve eşi Seyhan Tutucu, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Vali Hasan Şıldak, "Kadına yönelik şiddetin her türlüsünü yaşam hakkını tehdit eden temel bir insan hakkı ihlali olduğuna ve toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına aile birliğini zedeleyip, anne ve çocuk sağlığını bozan çok önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin katı töre ve gelenek gibi hiçbir gerekçeyle asla meşru görülemeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Daha sonra Aziziye köyünde oturan 54 yıllık evli Havva- Hasan Koçak çiftiyle Burdur merkezde oturan 43 yıllık evli İbrahim- Aynur Korkmaz çiftine çiçek ve çeşitli hediyeler verildi. Kadına yönelik şiddete dikkati çekmek için üzerinde çeşitli sloganların yazılı olduğu turuncu balonlar protokol üyeleri tarafından gökyüzüne bırakıldı.

71 yaşındaki Havva Koçak, "Allah razı olsun adamım iyi olduğundan 54 senenin nasıl geçtiğinin farkında bile değilim" dedi.

79 yaşındaki Hasan Koçak da "54 sene yel gibi geldi geçti. Devamlı iyilik düşündük. Kötü düşünmedik, kırıcı konuşmadık. 54 yıl iyi geçti" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!