Nebil Özgentürk öğrencilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Nebil Özgentürk öğrencilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 15:26

Nebil Özgentürk öğrencilerle buluştu

Haberin Devamı

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğinde belgeselci Nebil Özgentürk öğrencilerle buluştu.

Bucak Hikmet Tolunay MYO'da düzenlenen Kariyer Günleri kapsamında öğrencilere hayatının çeşitli dönemlerinden kesitler sunan Nebil Özgentürk, çeşitli tavsiyelerde bulundu. 22 yıldır belgeselle uğraştığını anlatan Özgentürk, Tarık Akan ve Türkan Şoray'ın başrollerini oynadığı Selvi Boylum Al Yazmalım filminin senaryosunu yazan büyük kardeşi Ali Özgentürk'ün reji ekibinde yer aldığını söyledi.

Hayatın kendisini bir belgeselci yaptığını ancak çocukluk yıllarında kitaplarını okuduğu Yahya Kemal, Orhan Kemal, Atilla İlhan, Sabahattin Ali'den çok etkilendiğini kaydeden Özgentürk, "Bazen çok onur duyuyorum bu büyük sanat adamlarından, bazen de milletimize kırılıyorum çünkü bu insanları çok üzmüşler. Şunu unutmayın ki sanatçılar bence ölümsüzdür" dedi.

Aziz Sancar'la röportaj yaptıktan sonra kendisine hayranlığının daha da arttığını, Mardin'deki bir okulla ABD'deki bir okulun aynı olduğunu önemli olanın kişinin hayalleri, kendisini yetiştirmesi ve azmi olduğunu anladığını vurgulayan Nebil Özgentürk, Sancar'ın "Türkiye'de huzurun, insan kardeşliğinin ve barışın hakim olması halinde ben Nobel Ödülü'nü geri vermeye hazırım" dediğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!