Bucak'ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Bucakta Cumhuriyet Bayramı coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2018 11:34

Bucak'ta Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BURDUR'un Bucak ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 95'inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Bucak'ta Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri, Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin'in Kaymakamlık makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Daha sonra protokol, sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin temsilcileri, halk ve öğrencilerden oluşan kalabalık grup Üçgen Kavşakta başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katıldı.

Meydandaki kutlamalar ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Bucak Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Yalçın Sezgin, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladıktan sonra yaptığı konuşmada, "Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyetimizin 95'inci yılını kutladığımız bu günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve bu topraklarımızı vatan yapan aziz şehitlerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum" dedi.

Yalçın Sezgin, "Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması tarihin ender kaydettiği bir başarıdır. Kurtuluş Savaşı milletimizin var olma savaşı, Cumhuriyet ise yeniden dirilişinin simgesidir. Cumhuriyetle Türkiye evrensel hukuk prensipleriyle buluşmuştur. Cumhuriyet, Türkiye için sadece bir yönetim şekli değildir, aynı zamanda tarihimizin erken kapsamlı çağdaşlaşma hamlesidir. Cumhuriyet, Türkiye'nin uygar toplumlar arasına girmesini sağlamıştır. Mustafa Kemal vizyonu Türkiye'yi modern dünyanın saygın ülkelerinden birini yapmıştır" diye konuştu.

Cumhuriyet Bayramı törenleri öğrencilerin halk oyunu gösterileri, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencilerin şiir ve makale okuması ve flama gösterileriyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!