Bucak'a Engelsiz Yaşam Parkı

Güncelleme Tarihi:

Bucaka Engelsiz Yaşam Parkı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2019 16:12

Bucak'a Engelsiz Yaşam Parkı

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde engelli vatandaşların yararlanabileceği Engelsiz Yaşam Parkı açıldı.

Bucak Belediyesi tarafından yapımı gerçekleşen parkın açılışına Bucak Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Ağlasun Belediye Başkanı Ali Ulusoy, Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, AK Parti İl Başkanı Volkan Mengi, İlçe Başkanı Mustafa Oğuz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, engelli çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, "Yeni yapılan Engelsiz Parkı 1800 metrekare yeşil alan, sert zemin alanı 1400 metrekare, oyun grubu ve spor tesisleri alanı 609 metrekare, basketbol sahası 420 metrekare, ileriki günlerde yapılacak olan eğitim ve idare binasıyla 325 metrekare olmak üzere toplam 4 bin 819 metrekare üzerine kuruldu" dedi.

Belediye Başkanı Emrullah Ünal, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün kutlanacak ya da bayram yapılacak bir gün değil, engellilerin sorunlarının dile getirileceği bir gün olması gerektiğini de belirterek, engellerin çevreden kaynaklı olduğunu vurguladı.

Kaymakam Erol Tanrıkulu da engelli olmanın bir seçim olmadığını, engelli kişinin doğuştan ve daha sonradan olabileceğini, her engelsiz gibi görünen kişinin sonradan engelli olabileceğini kaydederek, "Devletimizin son yıllarda yaptığı ciddi anlamda çalışmalarda Türkiye birçok dünya ülkesinin önüne geçmiş durumda" dedi. Kaymakam Erol Tanrıkulu ilçede toplamda 357 vatandaşa engelli maaşı, 450 vatandaşa barınma yardımı, 87 vatandaşa hem barınma hem de eğitim yardımı yaptıklarını da söyledi.

Konuşmaların ardından protokol ve engelli çocuklar ile birlikte Onaç Mahallesi'ne yaptırılan Engelsiz Yaşam Parkı'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılıştan sonra davetliler parkı gezdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!