Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil büstü açıldı

Güncelleme Tarihi:

Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil büstü açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2018 16:12

Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil büstü açıldı

Haberin Devamı

 

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA) - BURDUR'un Ağlasun ilçesinde yapılan şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'in büstü törenle açıldı.

Burdur Belediyesi'nin Ağlasun Cumhuriyet Meydanı'nda mimar Altan Demir tarafından yapılan büstün açılışına CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ağlasun Belediye Başkanı Aydın Kaplan, Hasan Hüseyin Korkmazgil'in eşi Azime Korkmazgil, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokol üyeleri tarafından büstün açılışı yapıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Sivas'ın Gürün ilçesinde doğan ve Ağlasun ilçesinde Azime Korkmazgil ile hayatını birleştiren şair Hasan Hüseyin Korkmazgil'i, İzmir'de öğrencilik yıllarında satın aldığı 'Ağlasun Ayşafağı' adlı kitabından tanıdığını söyledi. Korkmazgil'in sevgiyi ve aşkı en iyi işleyen şair olduğunu kaydeden Ercengiz, "Bölge turizmine de büyük katkısı ve tanıtımı olacak olan Hasan Hüseyin Korkmazgil büstü, Ağlasun'umuza hayırlı olsun" dedi.

Azime Korkmazgil de eşinin 'Ağlasun Ayşafağı' adlı kitabından dizeler okuyarak büstün yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!