Ağlasun'a ikinci içme suyu fabrikası

Güncelleme Tarihi:

Ağlasuna ikinci içme suyu fabrikası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2018 13:27

Ağlasun'a ikinci içme suyu fabrikası

Haberin Devamı

 

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA) - BURDUR'un Ağlasun ilçesinde ikinci içme suyu şişeleme fabrikasına izin verilmesine ilişkin gündem maddesi belediye meclisinde oyçokluğuyla kabul edildi.
Ağlasun Belediyesi'nin kasım ayı meclis toplantısında ilçeye yapılacak ikinci içme suyu şişeleme fabrikası tartışma yarattı. Özel bir şirket tarafından yapılacak olan fabrika meclisin onayına sunulurken, fabrikanın yapılacağı yerdeki arazi sahipleri, "Suyumuz az, 40 günde bir bahçelerimizi zor suluyoruz, fabrika yapılmasın, meyve ve sebze yetiştiremiyoruz" diye karşı çıktı.
Belediye Başkanı Aydın Kaplan, "İlçemize kurulacak olan ikinci içme suyu şişeleme fabrikası belediyemize ait sudan sadece 5 litreyi alıp kullanabilecek. Geri kalan yaklaşık 35 litre su, hem içme suyuna hem de sulama suyuna yeterlidir. Buradaki sorun arazi sahiplerinin kapalı devre sulama sistemine geçmemesidir. Damlama sulamayla arazilerini sularlarsa sorun ortadan kalkacaktır. Ama salma suyla arazilerimizi sularsak gelecek yıllarda su bulmamız çok zor olacak. Vatandaşlarımız bir an önce damlama yöntemine dönmesi gerekir. Belediye olarak zaten biz ana boruyu arazilere seriyoruz. Halkımız da duyarlı olursa sorunların üstesinden hep beraber geliriz. İlçemizde işsizlik de büyük bir sorun. Bu fabrikanın gelmesi bir nebze olsun çözüm üretir. Çiftçimizin de tarlasını, bahçesini susuz bırakmayacağız. Su hepimize ihtiyaçtır" dedi.
Belediye meclis üyelerinden bazıları ise "Artık su savaşları başlamıştır. Suya ihtiyaç vardır, su fabrikasına değil. Suyumuz her geçen yıl azalıyor. Bahçelerin sulanması bir ayı geçiyor. Su fabrikası yapılmasın" diye konuştu.
Başkan Kaplan, "Saniyede 35 litre su çıkıyor. Bu su hepimize yeter. Fabrikaya da ihtiyaç var. İlçemizde 9 fabrikadan sadece 1'i ayakta kalabildi. O da 4 yıl önce açılan içme suyu şişeleme fabrikasıdır. Bu ekonomik krizde ilçemize gelen yatırımları değerlendiremezsek, kan kaybımız daha da artar" dedi.
Gündem maddesi oyçokluğuyla kabul edilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!