Bitlis'te 'Öğretmen-Yazar buluşması' konulu sunum

Güncelleme Tarihi:

Bitliste Öğretmen-Yazar buluşması konulu sunum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2018 14:36

Bitlis'te 'Öğretmen-Yazar buluşması' konulu sunum

Haberin Devamı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS'te, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Öğretmen-Yazar buluşması' konulu sunuma katılan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, daha önceki eğitim sisteminin balığa benzetirken, "2023 vizyonunun esas temel taşı değişim ve dönüşümden geçiyor.2023 vizyonu hepsini istavrit yaptı.Yani başı, kuyruğu ve gövdeyi aynı hale getirdi."dedi.

Bitlis'te Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, 'Öğretmen Yaşar buluşması' konulu sunum gerçekleştirildi. Şehit Mahir Ayabak Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen programa, İl Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, Şube Müdürleri,Güroymak  ve Mutki ilçesinden gelen  okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Korkmaz, 2023 vizyon programı ile ilgili yol haritasının belirlendiğini söyledi.

Programda sunum yapan Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Cemaloğlu ise, eski eğitim sisteminin balığa benzediğini belirterek," 2023 vizyonu nedir diye sorarsanız? Daha önce eğitim sistemi balığa benziyordu.Kafası palamut, gövdesi istavrit, bir tarafı mezgit, bir tarafı da hamsiydi. 2023 vizyonu hepsini istavrit yaptı. Yani başı, kuyruğu ve gövdeyi aynı hale getirdi. 2023 vizyonunun en önemli özelliği felsefesidir. Daha önceki sistemlerin felsefesi yoktu. Felsefe oluşturuluyordu, ya da eklektik modeller sürülüyordu. Şimdi geleceğe yönelik güçlü bir felsefi dayanağı var. Ne istediğini biliyor, alt bileşenler arasında birbirini destekleyen, bütünleyen, tümleyen öğeler var."dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!