Batman'daki balıklı göl turizme kazandırılacak

Güncelleme Tarihi:

Batmandaki balıklı göl turizme kazandırılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2019 13:14

Batman'daki balıklı göl turizme kazandırılacak

Haberin Devamı

Reşat YİĞİZ/ KOZLUK(Batman),(DHA)- BATMAN'ın Kozluk ilçesinde bulunan, 3 bin yıllık olduğu tahmin edilen balıklı gölün turizme kazandırılmasa için çalışma başlatıldı.
Kozluk ilçesine bağlı Oyuktaş köyünde yer alan Roma döneminde tedavi ve kür merkezi olan balıklı göl turizme kazandırılıyor. Tarihi balıklı gölü ziyaret eden Vali Hulusi Şahin incelemelerde bulundu. Vali Şahin, balıklı göl ile Dilmeçoğulları Beyliği'nin başkenti olarak bilinen Erzen kenti harabelerinin turizme kazandırılma amacıyla Batman Üniversitesi, Artuklu Üniversitesi, Kozluk Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.  Vali Şahin, şunları kaydetti:
"Erzen antik kenti, Ortaçağ'da önemli bir yerleşim yeri ve burada Dilmeçoğulları Beyliği ve Eyyubiler uzun yıllar hüküm sürmüşler. O dönemde kalan tek hatıra bu balıklı göldür. Balıklı göl, Roma döneminden itibaren kaplıca, kür merkezi ve tedavi merkezi olarak kullanılmış. Günümüzde de vatandaşlarımız burayı bir şifa merkezi olarak kullanıyorlar. Ancak burada saklı olan tarihin gün yüzüne çıkarılması gerekiyor. Biz gerekli girişimleri yaptık, Batman Üniversitesi, Artuklu Üniversitesi,  Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle bir kurtarma kazısı, restorasyon ve rekreasyon alanı üretmek için çalışmalara başladık. Şu anda sadece bir araştırma çalışması yapacağız. Süreç içerisinde projenin durumu netleşecek. Aynı zamanda burayı vatandaşlarımızın daha rahat bir şekilde istifada edebileceği bir alan haline getireceğiz."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!