Bursa’da 10 bin kişiye aşure ikramı

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da 10 bin kişiye aşure ikramı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2019 16:24

Bursa’da 10 bin kişiye aşure ikramı

Haberin Devamı

Semin ŞAHİN/BURSA,(DHA) – BURSA Büyükşehir Belediyesi’nin Muharrem ayın dolayısıyla düzenlediği etkinlikte 10 bin kişiye aşure ikramı yapıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı nedeniyle aşure etkinliği düzenledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez’in de katıldığı organizasyonda, Cuma namazı sonrası yaklaşık 10 bin kişiye aşure ikram edildi. Başkan Aktaş, İslamiyet ile yoğrulan Türk kültüründe önemli bir yeri bulunan aşure geleneğini Bursalı hemşerileriyle birlikte yaşamaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Muharrem ayında aşure ile ilgili farklı STK’lar ile cami derneklerinin organizasyonlar yaptığını, Büyükşehir Belediyesi olarak da Orhangazi Meydanı’nda bu aya özel yaklaşık 10 bin kişilik aşure dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Aktaş, “Büyük bir heyecan var, görüyorsunuz. Tabii biz bir yandan alt ve üst yapı, ulaşım ve benzer çalışmaları devam ettirirken, diğer yandan sosyal ve gönül belediyeciliği anlamında benzer çalışmalara imza atıyoruz. Aşureyle ilgili bu meydan, Cuma günü namaz sonrası buluşmak için güzel bir arena. Aşuremizden tadan tüm hemşerilerimize afiyet, şifa olsun” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!